E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMevcut ortam gelişmekte olan ülke varlıklarını destekliyor---

Mevcut ortam gelişmekte olan ülke varlıklarını destekliyor

Mevcut ortam gelişmekte olan ülke varlıklarını destekliyor
07 Haziran 2016 - 09:43 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Dün FED toplantısı öncesi son önemli açıklama Türkiye piyasaları kapalıyken Yellen’den geldi. Temel merak konusu Cuma günü beklentilerin oldukça altında gelen Mayıs ayı istihdam verilerinin ardından FED’in faiz artışı konusundaki yaklaşımının nasıl değişeceğiydi. Yellen konuşmasında ekonomide olumlu tarafların olumsuzluklardan fazla olduğunu, tek veriye aşırı ağırlık verilmemesi gerektiğini fakat zayıf gelen istihdam verilerinin yeni sorular oluşturduğunu söyledi. Kademeli faiz artışları için önceki açıklamalardaki “önümüzdeki aylar” ifadesini “zaman içerisinde” olarak değiştirdiği dikkat çekiyor. Son olarak Brexit ihtimalinin ciddi ekonomik etkiler doğuracağını dikkat çekti.

Konuşma öncesinde %27 olan Temmuz ayı faiz artış ihtimali konuşma sonrasında %21’e geriledi. Eylül ayı ihtimali ise vadeli fiyatlamalara göre %42. Dünkü yazımızda da belirttiğimiz gibi FED faiz artış beklentilerinin ertelenmesinin GÖÜ’ler için kısa vadeli bir fırsat penceresi oluşturabileceğini düşünüyoruz. Nitekim dünkü işlemlerde MSCI GOÜ endeksi %0.87 prim yaptı. MSCI TR endeksi ise %0.76’lık artış ile hafif geride kaldı. Bu sabah itibarı ile de GOÜ endeksleri yukarıda işlem görüyor. Dolayısıyla, bugün de BIST’de yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. 5 yıllık tahvilin yeniden ihracı dışında yurtiçinde önemli bir haber akışı bulunmuyor.

Yabancılar BIST’te Mayıs ayında 892 milyon dolar net satış yaptı.
Borsa İstanbul’un yayımladığı verilere göre yurtdışında yerleşik yatırımcılar Mayıs ayında Türk hisse senetlerinde net 892 milyon dolar satış yaptı. Böylece yılbaşından bu yana yabancıların toplam net alımı 885 milyon dolara geriledi. Geçen yılın aynı döneminde ise net alımlar 290 milyon Dolar ile sınırlıydı.
Tekfen Holding (52 milyon dolar), Petkim (25 milyon dolar) ve Torunlar GYO (8 milyon dolar) yabancı yatırımcıların en çok alım yaptığı ilk üç hisse oldu. Garanti Bankası (192 milyon dolar), Türk Hava Yolları (148 milyon dolar) ve Halkbank (136 milyon dolar) ise en çok satış yaptıkları ilk üç Hisse oldu. Yabancı yatırımcılar bankacılık sektörü hisselerinde Mayıs ayında toplam 442 milyon dolar net satış yaparken yılbaşından bu yana net alımları 714 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Yurtdışında yerleşik yatırımcıların BIST’teki payı Mayıs ayı sonunda önceki aya göre 142 baz puan düşüşle %62,86 olurken dün kapanış itibarıyla %62,62’e geriledi.?

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 07.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 07.06.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)