E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMGK toplantısı sona erdi---

MGK toplantısı sona erdi

MGK toplantısı sona erdi
24 Mart 2016 - 21:59 borsagundem.com

MGK toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada "Ankara, İstanbul ve Brüksel'de aynı yöntemler kullanıldı" ifadelerine yer verildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı, 6 saat 15 dakika sürdü.

MGK'dan yapılan yazılı açıklamada şu başlıklar yer aldı :

- Terör din, dil ve ırk ayrımı yapmadan tehdit oluşturuyor

- Ankara, İstanbul ve Brüksel'de aynı yöntemler kulllanıldı

- Suriye'de uçuşa yasak bölgenin önemi anlaşıldı

- Terör tehditleri bertaraf edilene kadar mücadele sürecek

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

- Ankara İstanbul ve son olarak Brüksel'de yaşanan terör eylemlerinde farklı gayelerle de olsa, aynı yöntemlerin kullanılmasının; terörün din, dil, ırak mekan ve devlet ayrımı yapmaksızın tehdit oluşturduğu konusunda uluslararası kamuoyunda ortak görüş ve işbirliğine varılmasının, hayati önemi haiz olduğu vurgulanmıştır.

- Suriye müzakerelerinde terörist grupların dikkate alınmaması gerektiği ve meşruiyeti olmayan yapıların tek taraflı tasarruflarının hiçbir geçerliliğinin olamayacağı yönündeki kararlılığımızın altı çizilmiştir.

- Mülteci ve göç meselesinin Suriye içinde çözüme kavuşturulması maksadıyla ülkemizce gündeme getirilen, Avrupa Birliği'nin de siyasi desteğini haiz önerilerin bir an an önce hayata geçirilmesinin önemi üzerinde durulmuştur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)