E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMGK'nın yeni patronu, bilişim uzmanı---

MGK'nın yeni patronu, bilişim uzmanı

MGK'nın yeni patronu, bilişim uzmanı
28 Nisan 2012 - 02:54 borsagundem.com

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevine atanan ilk Vali Muammer Türker, idareciliğinin yanı sıra bilişim uzmanı...

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevine atanan Hakkari Valisi Muammer Türker, idareciliğinin yanı sıra bilişim uzmanı olarak da ön plana çıktı. Daha önce Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı da yapan Türker, bilişim, telekomünikasyon ve uydu alanlarındaki projelerde de görev aldı.
Türker ile birlikte MGK’ya 4’ünci sivil isim atanmış oldu. Daha önce askerlerin görev aldığı MGK’da, son asker Genel Sekreter Orgeneral Şükrü Sarıışık olmuştu. Sarıışık’dan sonra il sivil isim Büyükelçi Yiğit Alpogan bu göreve atandı. Ardından Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu ve Büyükelçi Serdar Kılıç, MGK Genel Sekreteri oldu. Kılıç’ın Tokyo Büyükelçiliğine atanmasının ardında da ilk vali Muammer Türker bu görevi üstlendi.
3 YILDIR HAKKARİ’DE
1963 yılında Kırıkkale’de doğan Türker 1986’da Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. İngiltere Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Çankırı-Orta ve Muş-Bulanık Kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüklerinde daire başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı yaptı.
2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atandı ve telekomünikasyon, bilişim ve uydu alanlarında gerçekleştirilen projelerde görev aldı. Türk Telekom ve Türksat şirketleri yönetim kurulu üyeliğinde de bulundu. 2006 2009 yıllarında, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Türker, 5 Ocak 2009 tarihinden bu yana Hakkari Valisi olarak görev yapıyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)