E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis silah yatırımı için Türkiye'yi suçladı---

Miçotakis silah yatırımı için Türkiye'yi suçladı

Miçotakis silah yatırımı için Türkiye'yi suçladı
08 Eylül 2024 - 17:28 borsagundem.com

Yunan Başbakan Miçotakis, "Eğer Türkiye ile önümüzdeki birkaç on yıl için sorunlarımızı çözmüş olacağımızı düşünseydik, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü artırmak için yaptığımız yatırımların önemli bir kısmına ihtiyaç duymazdık." dedi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin caydırıcı gücünü artırmak için yaptıkları yatırımların önemli bir kısmına Türkiye ile sorunlar nedeniyle ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Bu yıl 88'incisi düzenlenen Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miçotakis, Türkiye ile ilgili soruyu, "Türkiye ile yakınlaşma sürecinin zorluklarının farkında olduğunu ancak durumu realist bir yaklaşım ile değerlendirdiğini ve olumlu gelişmelere odaklandığını" söyleyerek yanıtladı.

Miçotakis, Türkiye'nin "Mavi Vatan"a ilişkin görüşlerinin değişmediğinin farkında olduğunu belirterek bu durumun, Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının belirlenmesindeki temel zorluk olduğunu savundu.

Yunan Başbakan, "Eğer Türkiye ile önümüzdeki birkaç on yıl için sorunlarımızı çözmüş olacağımızı düşünseydik, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü artırmak için yaptığımız yatırımların önemli bir kısmına ihtiyaç duymazdık." diye konuştu.

Ukrayna'daki savaşta bazen çok daha ucuz silah sistemlerinin çok daha verimli olduğunu gördüklerini aktaran Miçotakis, "Bu nedenle Savunma Bakanlığımızla birlikte Yunanistan'ın kendi inovasyonunun desteklenmesine önem veriyoruz." dedi.

Miçotakis, Savunma Bakanlığı ile hükümetin anti-dron sistemleri konusunda inovasyona ağırlık vermek istediğini dile getirerek, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerine ait mevcut firkateynleri, üretilmesi halinde daha ekonomik olacak yerli üretim anti-dron sistemleriyle donatmak istediklerini kaydetti.

Miçotakis, bu konuda iş dünyasının da desteğini beklediklerini ifade etti.

Erdoğan: Yunanistan ile çözülemeyecek bir sorunumuz yokErdoğan: Yunanistan ile çözülemeyecek bir sorunumuz yok

 

Dışişleri'nden Yunanistan açıklamasıDışişleri'nden Yunanistan açıklaması

 

Türkiye ile Yunanistan arasında diyalog toplantısıTürkiye ile Yunanistan arasında diyalog toplantısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dayanıklı10 Eylül 2024 09:44

    Yunanistan'ın,arkasında abd,avrupa birliği ve israil var, olayın içinden geçerler

  • azmi09 Eylül 2024 16:45

    Silahlı kuvvetlerinin caydırıcı gücü mü ? O ne ya ? 85 milyonu 15 milyon mu silahla durduracak ? Siz ancak sahip çıkılmayan adaları işgal edersiniz ? Kara suları merakınız devam helhal

  • Mucise Reis ;)09 Eylül 2024 10:56

    O kadar milyar dolar harcayıp f35 ler gemiler helikopterler alacağınıza. 100 bin ajan vatandaşını gönderipde önce TC vatandaşlık sonrada bu milyar dolarlarını zile arsalar alıp.. evler alıp.. tarlalalr, bağlar, bahçeler alıp... sonrasında geri kalan milyar dolarlar ile önce kobi, tesis alıp sonra  işletemedim diyip batırsanız :D daha büyük zarar verirdiniz.  :D Bir banka kurun TC de sahibi si zolun. sonra verin çiftçiye kredileri. ödenmeyen yuksek faizli lredileri arsa tarla olarak geri bankanız ile icra alın.. ne oldu ? Türkiye ye saldırmadan silah kullanmadan adım adım ele geçirmiş oldunuz :D yıl 2024 .. bak bak drone uçuyor.. bak bak uçak geçiyor savaşları bitti :D ... sonra 17 bın maaş verir güvenlik görevliside tutup ağalık edersiniz arsalarınıza :D işte ülkenın en buyuk açık kaspısı saldırıya sayıf noktası bu.

  • azmi09 Eylül 2024 16:49

    Abd , bop prıjesi kapsamında mayınlardan temizlettiği alanlardan , bombaladığı suriyelileri geçirerek Türkiya'ye soktu. Ne karı çıkan var , ne sesini çıkaran. İçeriden işgal edeceksin ülkeyi , silahların parasını vatandaşına dağıt da bayram etsin. Kimsenin kimseye saldıracağı falan yok. Kuruntuyu bırakın , sirtaki oynayın,bu ölümlü dünyada Allah'ın size verdiği canı neşe içinde yaşayın...

  • Murat09 Eylül 2024 11:42

    Finansbank Yunanlıların.,...ne batık kredisi bok gibi kâr ediyor.......masala bak verin çiftçiye krediyi.....ha ha çok komik

  • FİNANS DÜNYASI09 Eylül 2024 10:48

    ÜLKESİ BATIK DURUMDA ÜLKESİNE AB VE ABD ÇÖKTÜ BUNLAR SUNDAN BUNDAN BAHİS EDİYORLAR.

  • Turkogluturk09 Eylül 2024 12:04

    Temcere dibin kara.....

  • pazarci08 Eylül 2024 23:56

    YaaAllah Bismillah.o adalardan donunuzu toplamaya zaman  bulamadan kacacaginiz zamanlar peeek yakindir,,

  • Turkogluturk09 Eylül 2024 09:40

    Komik olma.20 yilda bayrak asmadiklari ada kalmadi.ciller kadin haliyle kardaka cikti.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL08 Eylül 2024 21:09

    Ulan akranızda  abd olmazsa tükrüğümüz ile boğarız sizleri.Ama ABD ve AB ye güvenmeyin bence.Türkiye öyle silahlar yatıkı abd ve AB  küçük dilini yutacaktır.

  • Turkogluturk09 Eylül 2024 09:41

    Kos be aslanim kim tutar seni.yalniz suriyede sanduka tasiyip bayrak indirdigini unutma.