E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis Türkiye'yi Avrupa ile tehdit etti---

Miçotakis Türkiye'yi Avrupa ile tehdit etti

Miçotakis Türkiye'yi Avrupa ile tehdit etti
12 Haziran 2020 - 12:05 borsagundem.com

Yunanistan Başbakan Miçotakis yaptığı açıklamada ''Türkiye haklarımızı ihlal ederse ciddi sonuçları olacaktır'' ifadelerini kullandı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis,Türkiye ile Libya arasınsa yapılan anlaşmanın geçersiz olduğunu belirterek "Türkiye egemenlik haklarımızı ihlale teşebbüs ederse bunun ciddi sonuçları olacaktır" diye konuştu. Miçotakis, Türkiye'nin karşısında sadece Yunanistan'ı değil Avrupa'yı bulacağını söyledi.

Atina’da düzenlenen "Delfon 20 Ekonomik Forum"da konuşan ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilere değinen Miçotakis, Türkiye ile ilişkilerin "zor" olduğunu ancak iki ülkenin aralarındaki farklılıkları çözmek için konuşabileceklerini belirtti.

Farklılıklara diyalog aracılığı ile çözüm bulunamaması halinde iki ülkenin anlaşarak Uluslararası Mahkemeye gidebileceklerini söyleyen Miçotakis, "Yunanistan, deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda Türkiye ile diyaloğa her zaman açık. Dürüstçe konuşabiliriz, sonuçta eğer anlaşamadığımız konusunda mutabık kalırsak bu sorunu ne şekilde çözeceğimiz noktasında karşılıklı anlaşma yoluyla meseleyi Uluslararası Mahkemeye, Lahey’e götürmenin yolları her zaman vardır ancak uluslararası hukuka tamamen saygılı olarak. Gambot diplomasisi zamanı değil, bu gibi anlayışlar başka yüzyıllara ait." diye konuştu.

Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşma geçersiz

Miçotakis Türkiye ile Libya arasında imzalanan iki ülke arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi anlatlaşmasına da değindi.

Yunanistan Başbakanı, bu anltlaşmanın geçersiz olduğunu ancak Yunanistan'ın önceki gün İtalya ile imzaladığı anlaşmanın ise geçerli olduğunu belirterek, "Türkiye egemenlik haklarımızı ihlale teşebbüs ederse sadece Yunanistan’dan değil eminim ki Avrupa’dan da karşılık görecektir. Bu izlememizi istediğim yol değil ancak herkesin bilmesi lazım ki böyle bir şey olursa bunun ciddi sonuçları olacaktır." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HOROZ12 Haziran 2020 17:22

    Ayıdan Post yunanda dost olur mu? Senin anlaşman geçerli, bizimki geçersiz öğle mi...

  • Mehmet12 Haziran 2020 17:06

    Seni babama söylerim. .. Der gibi. .. ulan memleket yönetmeyi bilmiyoruz yunanlilari kandiriyoruz deyin bitsin. .

  • fatih sultan12 Haziran 2020 15:51

    vıdı vıdı ne diyon gardaş sen malmısın uluslararası hukuka dayanarak iki ülke anlaşmış üçüncülere eşecik gibi boyun eğmek düşer maçan yiyorsa çık karşımıza alalım boyunun ölçüsünü ha nedersin sersem miçotakis

  • ZELİHA KARAKAŞLI12 Haziran 2020 15:07

    AB bize biz AB ye muhtacız.yunanistan kimse takmaz.bizi kayıp eden dünya ortadoğu ve asya yı kayıp eder.bizim geleceğimiz parlak.

  • Burak12 Haziran 2020 16:30

    Biz niye ab ye muhtacmisiz. Aciklarmisin.

  • nedim12 Haziran 2020 15:04

     Bu garibanlar hala AB nin arkasına saklanarak efelenmelere devam ediyorlar. Türkiye bence Yunanistanı dışlayarak AB ile ortak anlaşmalar yapmalı. AB her zaman menfaatine bakarve kanımca artık onlarda bu Ynnalılara bakmaktan bıkmışlardır.

  • fırado12 Haziran 2020 15:01

    topunuz gelin len biz osmanlı torunuyuz allamın zırtapozları

  • conrambo12 Haziran 2020 14:45

    ege denizinde  fuze- roket- iha-siha-top-tufek obus testlerine derhal baslanmali

  • Murat12 Haziran 2020 13:22

    İt urur kervan yürür. Zamanında hepinizi denize dokememisiz. Şimdi başa bela oldunuz

  • Vb12 Haziran 2020 13:09

    Mesele de bu zaten miço, ABD, Rusya,çin,AB ve Türkiye...AB ye giremeyecek kadar büyüdük...bizi alamazsınız zaten....sen artmayan nüfusun, ödenemeyen borcun ve çalışmayan halkın gibi problemlere odaklan...sen git abilerin gelsin

  • D.celebi12 Haziran 2020 13:00

    Havlayan köpeğin ağzına odunu vuracaksın ne sahibi nın sesi çıkar nede köpeğin

  • Johnygitar12 Haziran 2020 12:51

    Okul cocuklari gibi 😁 abime soylerim 🤣🤣

  • ekonomist/stratejist 12 Haziran 2020 12:28

    Hade lan g. lalesi 😂

  • fenasi kerim12 Haziran 2020 12:22

    ah canııımm kıyamam yaa

  • AHMET12 Haziran 2020 12:15

    Ah ah.Kabahat sizde değil.Kabahat zamanında burnumuzun dibindeki adaları size verip Ege denizinde sıkışmamıza yol açan o zaman ki yöneticilerimizde.Şimdi uğraş dur.

  • Murat12 Haziran 2020 13:23

    Çok haklisin. Size olumsuz cevap veren Yunanlılar var galiba