E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis'ten görüşme öncesi mesajlar: Bir yol bulmalıyız...---

Miçotakis'ten görüşme öncesi mesajlar: Bir yol bulmalıyız...

Miçotakis'ten görüşme öncesi mesajlar: Bir yol bulmalıyız...
14 Haziran 2021 - 12:14 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Zirve kapsamında görüşmesi öncesinde olumlu mesajlar veren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Türkiye ile yan yana yaşayacağız. Medeni bir şekilde görüşmeye devam edebilmemiz için bir yol bulmalıyız" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi öncesinde olumlu mesajlar verdi. France24 kanalına konuşan Miçotakis, "Türkiye ile büyük görüş ayrılıklarımızın bulunduğu sır değil. Ancak Türkiye ile yan yana yaşayacağız. Görüş ayrılıklarımızı, gerginliği tırmandırma yoluna başvurmadan, medeni bir şekilde görüşmeye devam edebilmemiz için bir yol bulmalıyız" dedi.

İki ülkenin ortak ekonomik çıkarlarının bulunduğunu ve aynı çevrede yaşadığını belirten Miçotakis, "Türkiye ve Yunanistan, NATO üyesidir. Ayrılıkların barışçıl yollardan çözülmesi ve gerginliğin tırmandırılmaması, NATO’nun da yararınadır" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, "Türkiye ile ortak bir çerçeve üzerinde anlaşmalıyız. Bu çerçeve de uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilkelerine dayanmalıdır" dedi.

Sığınmacılar konusunda Yunanistan'ın binlerce sığınmacıyı zorla Türkiye’ye geri ittiğini inkar eden Miçotakis, "Geri itmeler yok. Ancak işimiz sınırlarımızı korumak" dedi.

Miçotakis ayrıca, geçtiğimiz günlerde Türkiye ile ilişkilere yönelik yaptığı değerlendirmede, "Avrupa Birliği tarafından belirlenen koşullara uyması şartıyla Türkiye ile kademeli, orantılı, tersine çevrilebilir ve pozitif bir gündeme açığız" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesinden önce Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmesi bekleniyor.

NATO Zirvesi yoğun güvenlik ve salgın tedbirleriyle başlıyor

 

Bugün NATO zirvesi mesajları izlenecek

 

Yunanistan'dan Türk İHA'larıyla ilgili itiraf gibi sözler

 

AB ile Yunanistan arasında 'ses topu' anlaşmazlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serok agopyan14 Haziran 2021 16:06

    doğu akdenizden çekilirsek ve yunanlı komşularımızın deniz haritasını kabul edersek barış olur ,halklar arasında kaynaşma olur,dostluk köprüleri kurulur.türkiyenin en iyi dost ve komşu ülkesi yunanistan ve ermenistandır.

  • bu dünyadan biri14 Haziran 2021 15:38

    Türkiye yine geri adım atmaya zorlandı. Yunanistan ve Avrupa projesine destek vereceğiz. Doğu Akdenizden çekildik. Şov bitti.

  • Bir yorum14 Haziran 2021 15:08

    Şerefsiz seni; o masum mültecilere yapmadığınız kalmadı!  Akdeniz de Türk balıkçı gemilerine bile tahammül edemiyorsun!  Yol bulmaktan bahsediyor. Adı da politika oluyor.  Libya da Mısır da tekmeyi yediniz. İşi gücü şaklabanlık, laf cambazlığı!