E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft'tan atılım---

Microsoft'tan atılım

Microsoft'tan atılım
15 Haziran 2012 - 07:40 borsagundem.com

Microsoft yeni ekonomi alanında bir alıma gidiyor

Kurumsal tarafta kullanılan ve şirketlere kapalı devre sosyal ağ platformu servisi sunan “Yammer” girişimini almak için görüşme başlatan yazılım devi Microsoft’un 1 milyar doları gözden çıkardığı belirtiliyor. Şirkete yakın bir kaynak bu rakamı doğrulurken anlaşmanın birkaç gün içinde sonlanmasının beklendiği yönünde bir görüş de bildiriyor.
Yammer, Microsoft’nu kurumsal tarafındaki müşterilerine sunabileceği yenilikçi bir servis olarak öne çıkıyor. Sosyal paylaşım tarafında şirketlerin en gözde ağı olan Yammer, bundan 4 yıl önce 2008 yılında kuruldu ve 200 binin üzerinde firmaya hizmet veriyor. Bu şirketler arasında Ford ve Ebay gibi devler de bulunuyor. San Francisco merkezli şirketin kurucusu ise David Sacks (40). Bu isim daha öncesinde ödeme sistemleri tarafında büyük ABD’de öne çıkan PayPal’ın operasyonlarının tepe yönetiminde yer aldı. Yammer bugüne kadar 140 milyon dolarlık yatırım aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)