E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMicroStrategy hisselerine ne oluyor?---

MicroStrategy hisselerine ne oluyor?

MicroStrategy hisselerine ne oluyor?
09 Ekim 2024 - 14:33 borsagundem.com

Bitcoin fiyatıyla genellikle paralel hareket eden MicroStrategy hisselerindeki ani artış dikkat çekiyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

MicroStrategy, Mart ayından bu yana en yüksek hisse senedi fiyatına ulaşarak yüzde 6 oranında değer kazandı.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Pazartesi günü daha geniş hisse senedi piyasası düşüşe geçerken, MicroStrategy yüzde 6 oranında yükseldi ve Salı sabahına kadar kazanç elde etmeye devam etti.

Son 6 ayın zirvesi

Fortune’dan Catherine McGrath’in haberine göre, Bitcoin'in en büyük halka açık kurumsal sahibi olan MicroStrategy hisselerinin fiyatı, Mart ayından bu yana ilk kez 190 dolara ulaşarak altı aylık bir zirveye ulaştı.

MicroStrategy hissesi Salı günü 200 dolara yaklaşarak kazançlarını sürdürdü. Virginia merkezli firma yaklaşık 16 milyar dolar değerinde Bitcoin tutuyor ve bu da şirketi kripto para biriminin en önemli temsilcisi yapıyor.

Alım sonrası yükseliş geleneği mi?

Bitcoin fiyatı ve MicroStrategy hissesi genellikle birlikte hareket ediyor. Ancak bu durumda, şirketin yükselişi Bitcoin fiyatlarındaki artışla çakışmadı. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri Pazartesi günü yüzde 1 oranında düştüğünde, Bitcoin de düşüşe geçti. Bir saat içinde Bitcoin 64 bin dolardan 62.800 dolara geriledi ve günü yaklaşık 63.300 dolar seviyesinde tamamladı. Salı günü ise kripto para piyasasının en hacimli parası 62 bin dolar civarında dalgalanırken MicroStrategy hisseleri 198 dolara ulaştı.

Şirket Bitcoin edinmeye devam etti. Mart ayında, MicroStrategy'nin en son 190 dolara ulaştığı dönemde, şirketin 12 bin adet Bitcoin satın aldığını duyurmasından birkaç hafta sonra hisselerinde sıçrama yaşanmıştı. Bu sefer, artış ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyalarının şirketin Ağustos ve Eylül ayları arasında ek 18.300 Bitcoin edindiğini ortaya koymasından yaklaşık bir ay sonra geldi; bu, şirketin 2021'den bu yana edindiği en büyük kripto para miktarı oldu.

MicroStrategy'nin stratejisi

2020'de, MicroStrategy'nin eski CEO'su ve şu anki icra kurulu başkanı Michael Saylor, şirketin rezervlerini enflasyondan korumak için şirketin iş stratejisini bir zamanlar şüpheyle yaklaştığı bir para birimi olan Bitcoin'e yatırım yapmaya doğru çevirme kararı aldı. O zamandan beri şirket, şirketin piyasa değerinin yaklaşık yüzde 43'ü ve mevcut Bitcoin'in yüzde 1'i olan 252.220 adet Bitcoin biriktirdi. Aykırı seslere rağmen Saylor'ın iş planı büyük ölçüde işe yaradı.

Bu kadar değişken bir para birimini tutmanın dezavantajlarını deneyimledikten sonra, MicroStrategy hissesi 2023'te yüzde 300 oranında artarak yıl sonuna kadar 14 dolardan 63 dolara çıktı. 2024 yılında şirket, geleneksel finans kuruluşlarının spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının onaylanmasıyla kripto alanına girmesi sonrası kazanç elde etmeye devam etti ve hisse senedi fiyatını Mart ayında zirveye taşıdı.

MicroStrategy yılın büyük bölümünde Bitcoin'den daha iyi performans gösterdi. Kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin Ocak ayından bu yana yüzde 42 oranında artarken MicroStrategy hisseleri bu süreçte yüzde 207 oranında değer kazandı.

Yine de, MicroStrategy aracılığıyla Bitcoin'e yatırım yapmak bir mali yükle birlikte geliyor ve bazı analistler faydaların maliyetten daha ağır bastığına inanmıyor.

MicroStrategy'den 1.1 milyar dolarlık Bitcoin alımıMicroStrategy'den 1.1 milyar dolarlık Bitcoin alımı

 

MicroStrategy hisseleri açığa satışçıların kıskacındaMicroStrategy hisseleri açığa satışçıların kıskacında

 

JPMorgan: Bitcoin’de düzeltme Microstrategy yüzünden derinleşebilirJPMorgan: Bitcoin’de düzeltme Microstrategy yüzünden derinleşebilir

 

MicroStrategy'den en büyük ikinci Bitcoin hamlesiMicroStrategy'den en büyük ikinci Bitcoin hamlesi

 

Bitcoin heyecan verici bir boğa piyasasının başlangıcında olabilirBitcoin heyecan verici bir boğa piyasasının başlangıcında olabilir

 

JPMorgan'dan kritik Bitcoin tahminiJPMorgan'dan kritik Bitcoin tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)