E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMigros, Greens marketlerine talip---

Migros, Greens marketlerine talip

Migros, Greens marketlerine talip
28 Aralık 2010 - 08:16 borsagundem.com

İSMAR marketlerinin kurucularından Remzi Karabatak'ın oğulları Rahim ve Ergün Karabatak'ın kurduğu Greens marketlerinin 9 şubesine Migros talip oldu

Sabah gazetesinin haberine göre, Karslı Karabatak kardeşlerin kurduğu Greens hipermarketlerinin 9 şubesini almak için Migros masaya oturdu. Daha önce Greens şubelerini 2000 yılının başında Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin'e satan Karabatak ailesi yine Greens ismiyle hipermarketler açarak büyüdü. Greens bu kez de Migros'un oluyor. İngiliz BC Partners'ın sahip olduğu Migros, Greens'in dokuz hipermarketini satın almak için görüşmeler yürütüyor. Migros ile uzun zamandır görüştüklerini ancak netleşen bir satın alma olmadığını dile getiren Greens mağazaları Satın Alma Müdürü Emre İstekler, "Migros ile birkaç kez satın alma görüşmesi yaptık ama sonuca varan bir görüşmemiz olmadı" derken sektör oyuncuları, halka açıklığı nedeniyle gizlilik anlaşması imzalayan tarafların satın alma sürecini tamamladığını belirtiyorlar.

PM MARKETLERİ ZORA GİRMİŞTİ

Babalarının bakkal dükkanında ticareti öğrenen Kars kökenli Rahim ve Ergün Karabatak, İSMAR'ın kapanmasının ardından Greens mağazalarıyla mesleği devam ettirdiler. Fiba Holding'in yedi şubesini satın almasından sonra Greens ismiyle hipermarket açmaya devam eden kardeşler bir yandan da Perakende Mağazacılık isimlerinin kısaltması olan PM ismiyle market açmış ve 72 mağazaya ulaşmışlardı. PM ekonomik kriz sonrası tedarikçileri ile borç sorunu yaşamış ve sıkıntılı günler geçirmişti. Karabatak ailesi daha önce PM için Migros ile görüşmüştü.

Greens'in marketlerinin Fiba Holding'e satılmasıyla elde edilen nakit girdisiyle oluşturulan PM, 2003-2007 yılları arasında hızlı bir büyüme sürecine girmiş, ağırlıklı olarak İstanbul ve Trakya tarafında konumlanmıştı. Bir yandan da Greens şubelerini 15'e çıkaran Karabatak kardeşler şeker toptancılığı yaparak girdikleri sektörde perakendecilikle büyümeye karar vermiş ve buna paralel hareket etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)