E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMilan'ın yüzde 75'i rekor fiyata satıldı---

Milan'ın yüzde 75'i rekor fiyata satıldı

Milan'ın yüzde 75'i rekor fiyata satıldı
01 Mayıs 2015 - 17:27 borsagundem.com

Dünyanın en önemli futbol kulüplerinden AC Milan'ın yüzde 75'lik hissesi rekor fiyata Taylandlı iş adamına satıldı

Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu Serie A'nın köklü kulübü AC Milan artık Taylandlıların yönetiminde...

Milan Kulübü'nün yüzde 75 hissesini Taylandlı işadamı Mr Bee satın aldı.



Geçtiğimiz aylarda kulübün Taylandlı girişimcilere satıldığı yönündeki haberler ülke gündeminde büyük yankı uyandırmış fakat Berlusconi'nin yakın çevresi bu iddiaları reddetmişti. Ancak son olarak Genoa ile oynanan lig maçında gerçek ortaya çıktı. Taylandlı işadamı Mr Bee,  stada gizlice geldi ve AC Milan'ın 3-1 kaybettiği karşılaşmayı özel locadan takip etti.

Milano ekibine yakınlığıyla bilinen özel kaynaklar İtalyan temsilcisi'nin hisselerinin büyük çoğunluğunu sattığını ve küçük bir bölümünü ise elinde tuttuğunu doğruladı. Stadyum projesi ve müzenin yenilenmesinin de karlı bir satış için gerçekleştiği belirtildi. AC Milan'ın yüzde 75'lik hisse satışından yaklaşık 1.5 milyar Euro elde etmesi bekleniyor.

HALK YENİ STADI İSTEMİYOR
AC Milan'ın yeni stat projesi ise halkı memnun etmedi. Stadın yapılacağı bölgede yaşayan sakinler balkonlarına astıkları "burada stat istemiyoruz" yazılı pankartlarla stat projesini protesto ediyorlar.

MÜZESİNDE BÜTÜN KUPALARDAN ONLARCA VAR...
1899 yılında kurulan Milan, 18 İtalya 1. Ligi, 5 İtalya Kupası, 6 İtalya Süper Kupası, 7 Şampiyon Kulüpler ve şampiyonlar ligi Kupası, 2 Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 5 UEFA Kupası, 3 Kıtalararası Kupa ve 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası kazandı.

MR BEE DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ ARASINDA 
Satış için günlerdir Milano'da bulunan Taylandlı işadamı Bee Taechaubol, ekibiyle birlikte Bulgari Otel'de konaklıyor. Global Legend Series futbol yarışmasının sahibi olan, inşaat, endüstri ve dünya çapındaki restoran zincirleriyle de tanınan Mr Bee lakaplı iş adamının bugün öğleden sonra satışla ilgili resmi açıklama yapması bekleniyor. Büyük şirketleriyle ön plana çıkan ve Forbes dergisi tarafından da dünyanın sayılı zenginleri arasında gösterilen Mr Bee, Berlusconi ailesiyle bugün yapacağı son görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)