E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMİLLİYET GAZETESİ SATILDI MI?---

MİLLİYET GAZETESİ SATILDI MI?

MİLLİYET GAZETESİ SATILDI MI?
27 Ekim 2009 - 08:21 borsagundem.com

Doğan Grubu’nu ortak arayışını açıklamasının ardından Milliyet ve Hürriyet Gazetesi’nin satıldığı söylentisi borsa kulislerinde hızla yayılıyor.

Doğan Yayın Holding’in Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra, "ortaklık için görüşmelerin başlatılacağı" açıklaması hisselere bugün yansıdı. Özellikle Doğan Yayın Holding’in en değerli iştiraki Hürriyet ve Milliyet, Radikal ile Posta gibi gazeteleri bünyesinde bulunduran Doğan Gazetecilik hisseleri yüzde 15’in üzerinde prim yaptı. İddialara göre Doğan Grubu, Milliyet gazetesini Star gazetesine ortak olarak medyaya giren Rixos’un patronu Fettah Tamince’ye satmış. Hürriyet gazetesi ve diğer gazeteleri de Doğan TV’nin ortağı Alman Axel Springer ‘e satacakmış. Grubun yaptığı açıklama sonrası başlayan söylentilerin uzun bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Ancak Maliye ile 3.7 milyar liralık vergi borcu için uzlaşma masasına oturan Doğan Grubu’nun satış için aceleci olduğu söyleniyor. OMV’nin Petrol Ofisi hisselerini almaktan vazgeçmesiyle planları suya düşen grubun bazı gazeteleri elden çıkararak hem hükümetin istediği gibi medyadaki gücünü azaltmayı hem de elde edeceği nakitle vergi borcunu ödeyeceği öne sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)