E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcı kayıplarını teknoloji hisseleriyle kurtardı---

Milyarder yatırımcı kayıplarını teknoloji hisseleriyle kurtardı

Milyarder yatırımcı kayıplarını teknoloji hisseleriyle kurtardı
02 Eylül 2020 - 13:16 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Daniel Loeb korona virüs sürecindeki kayıplarını teknoloji hisseleriyle geri aldı. Loeb amiral gemisi fonundaki kazancını %4,4’e taşıdı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli fon yönetimi şirketi Third Point’un başındaki isim milyarder yatırımcı Daniel Loeb korona virüs sürecinde maruz kaldığı zararı teknoloji hisselerine yaptığı yatırımla geri aldı. 2,9 milyar dolarlık net serveti bulunan Loeb korona virüs sürecinde şirketinin amiral gemisi fonlarında %16 ve %21 oranında değer kaybı yaşamıştı.

Financial News’in haberine göre, Third Point’un denizaşırı fonu geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği %8,4’lük yükselişin ardından yıllık kazancını %4,4’e taşıdı. Şirketin CEO’su ve Enformasyon Müdürü Loeb 6 Ağustos’ta gönderdiği bir yatırımcı notunda, “Geçen ayki kazanımların ardından ilk çeyrekte uğradığımız kayıpları önemli ölçüde azalttık” ifadelerine yer vermişti.

Third Point Ultra fonu geçtiğimiz ay %10,6’lık rallinin ardından %3,6 oranında yıllık yükselişe ulaşmıştı.

Milyarder yatırımcı müşterileriyle paylaştığı notta, “Hisse senedi portföyündeki kazançları Alibaba ve JD.com, Amazon ve Disney gibi pozisyonlara piyasa dibinden iyi zamanlanmış girişlerin yanı sıra S&P Global ve Prudential gibi birçok temel pozisyona geri dönüşler elde etti. Çeyrek boyunca Pacific Gas & Electric üzerinden boru hattı hisselerinde de pozisyon almayı başlattık” ifadelerini kullandı.

Bu yılın başlarında milyarder yatırımcının yönettiği denizaşırı fon %16, Ultra fon ise %21 değer kaybetmişti.

Third Point ayrıca korona virüs aşısı ya da tedavisinin bu yıl içerisinde gelmesini beklediklerini yatırımcılarına duyurdu. Riskli fon yönetim şirketinden yapılan açıklamada “Tedavi ve aşı sürecini daha iyi anlayabilmek için uzman bilim insanlarıyla önemli miktarda zaman geçirdik ve etkili tedavi ve aşıların bazılarının bu yılın içerisinde kullanılabilir olacağına dair güven duyuyoruz. Bu piyasalardaki korona virüs etkisindeki şirketlerin iyileşmende bir sonraki aşamasının oluşmasına liderlik edecektir” ifadelerine yer verildi.

Wall Street'teki yükseliş balon mu?

 

Apple'ın piyasa değeri İngiltere Borsası'ndaki şirketlerin toplamını geçti

 

Borsaların eylül ayı kâbusu gerçek olmayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)