E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMilyon dolarlık şirket buharlaştı---

Milyon dolarlık şirket buharlaştı

Milyon dolarlık şirket buharlaştı
21 Ekim 2011 - 08:26 borsagundem.com

TMSF geçen hafta son yılların en ilginç operasyonlarından birisine imza attı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) geçen hafta son yılların en ilginç operasyonlarından birisine imza attı. Fon avukatları sürpriz bir baskınla bir dönem beraber çalıştıkları ünlü armatör Celal Sadıkoğlu’nun kapısına dayanırken, operasyonun gerekçesi son derece ilginçti: Başbakanlık Teftiş Kurulu, Sadıkoğlu’nun İşadamı Halis Toprak’a ait Princess T isimli yatın satışından fazla komisyon aldığına hükmetmiş ve ödenen 217 bin 350 doların gecikme faiziyle birlikte geri alınması için de TMSF’yi görevlendirmişti!
Sadıkoğlu ve kızına ait ev ve işyerlerine giden uzmanlar 800 bin liraya ulaşan kamu alacağını karşılayacak malvarlığı bulamadı. Zira Sadıkoğlu banka hesaplarını boşaltmıştı. Üzerine kayıtlı otomobil veya tapu da yoktu. Hatta TMSF’ye ait deniz araçlarının satışına aracılık etmek için kurduğu Levent Yatçılık A.Ş isimli şirketin de yerinde yeller esiyordu! Yani ortalık tertemiz idi!
Peki, bu durumda ne olacaktı? Kamu zararı olarak kayıtlara geçen bu tutar kimden tahsil edilecekti?
Bu sorulara cevap ararken Ankara’da bu süreçleri iyi bilen emekli bir bürokratla uzun bir telefon görüşmesi yaptım. Emekli bürokratın anlattığına göre Başbakanlık Teftiş Kurulu, TMSF Tahsilat Dairesi eski Başkanı Fethi Çalık ve dönemin Grup Koordinatörü Taner Yılmaz hakkında operasyondan kısa bir süre önce suç duyurusunda bulunmuştu. Hatta İstanbul 36. Asliye’de görülen dava kapsamında geçen ay ikilinin ifadeleri alınmıştı. Çalık ve Aydın verdikleri ifadede ‘suçsuz olduklarını’ beyan etmişti. Ancak görülen o ki BTK müfettişleri onlarla aynı görüşte değil.
Başbakanlığın tecrübeli müfettişleri oluşan kamu zararından ikilinin sorumlu olduğunu düşünüyor ve bu yüzden dosyayı savcılığa göndermişti!
Dava dosyasını görmedim ancak edindiğim intiba şu; eğer Sadıkoğlu 800 bin lirayı ödemezse fatura bu iki bürokratın üzerine kalacak. Bu yüzden İstanbul’da devam eden yargı süreci Ankara’da da son derece yakından izleniyor.
Başbakanlık Teftiş Kurulu kamp kurdu!
Bu arada Başbakanlık koridorlarında Princess T olayının sadece bir başlangıç olduğu ve ‘Levent Yatçılık’ soruşturmasının daha da genişleyebileceği konuşuluyor. BTK müfettişlerinin Temmuz ayından bu yana TMSF’de olduğunu aktaran kaynak, “Bazı soruşturmalar tamamlandı. Yeni soruşturmalar da gündemde” bilgisini verdi.
Bu arada TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün müfettişlere gereken tüm kolaylığı sağladığı ve “Gereken neyse yapın, çürük elma varsa hesabını sormak benim işim” dediği öğrenildi. Bakalım Levent Yatçılık soruşturması nereye kadar uzanacak?
UFUK ŞANLI - VATAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)