E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMİLYONER EKONOMİ YAZARI BUHARLAŞTI MI?---

MİLYONER EKONOMİ YAZARI BUHARLAŞTI MI?

MİLYONER EKONOMİ YAZARI BUHARLAŞTI MI?
23 Mart 2010 - 08:09 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, star’ın ortaya çıkardığı “milyon dolarlık portföyü olan yazarlar” için “O haber doğru değil” ifadesini kullandı.

HÜSEYİN ÖZAY STAR ANKARA Ancak, araştırmanın yapıldığı dönemde SPK yönetiminde bulunan bürokratlar, araştırmanın perde arkasını şöyle anlattılar: “SPK’nın yazarların portföylerine ilişkin yaptığı araştırma, yaklaşık 2 yıl önce yapıldı. Araştırmanın yapılmasında ise bazı yazar ve gazetecilerle ilgili gelen ihbarlar etkili oldu. Yapılan araştırmada, yazarların kendi adları altında, hisse senedinin dışında, tahvil ve bono gibi yatırım araçlarında da paraları olduğu belirlendi. Yatırım araçlarında 1 milyon doların üzerinde parası bulunan yaklaşık 10 kişinin olduğu tespit edildi. 10-15 milyon dolarlık portföyü olan yazarlar da bu çerçevede tespit edildi. Sermaye Piyasası Kanunu’na göre, bir suç unsuru tespit edilmeden, kişilerin hesaplarına ilişkin bilgiler açıklanamıyor. Bu nedenle isimleri gizli tutuluyor. Ayrıca, bu araştırmanın ardından bazı yazarların portföylerini, yurt dışına kaydırdıkları da belirlendi. ‘Bıyıklı yabancı’ olarak nitelendirilen, yabancı görünümlü Türk yatırımcıların hesapları izlenemiyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)