E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiMilyonlarca şifreyi teker teker kırdılar---

Milyonlarca şifreyi teker teker kırdılar

Milyonlarca şifreyi teker teker kırdılar
07 Haziran 2012 - 10:35 borsagundem.com

Kimliği bilinmeyen bir hacker, iş dünyasının en büyük sosyal ağı LinkedIn üyelerine ait olduğu düşünülen sekiz milyon kriptolu şifreyi yayınladı

Hacker’ın bağımsız mı hareket ettiği yoksa bir siber örgüte mi üye olduğu henüz bilinmiyor. Son üç günde yayımlanan şifreler, şifre kırma ve kurtarma platformu olarak bilinen insidepro.com sitesinde yayımlandı. Yayımlanan iki listeden büyük olanı, SHA-1kriptografi fonksiyonuyla (şifrelerin bozuk görünümlü özetlerini oluşturmak için kullanılmış) dönüştürülmüş yaklaşık 6.46 milyon şifre içeriyor.
Deşifre konusunda uzman güvenlik danışmanı Rick Redman, “kırılamamış şifrelerin arasında bir tanesinin sadece LinkedIn’e özel olduğunu, bu tespitinin de söz konusu listenin büyük olasılıkla LinkedIn’e ait olduğunu gösterdiğini” belirtti.
Errata Security güvenlik şirketinin CEO’su Robert Graham ile bir diğer güvenlik şirketi Sophos yetkilileri, şifrelerin Linked’In’e ait olduğu bilgisini doğruladı. Birçok Twitter kullanıcısı da, yaptıkları bağımsız araştırmada şifrelerin kaynağının LinkedIn’e işaret ettiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)