E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarMısır Araplara ne kadar kaybettirdi?---

Mısır Araplara ne kadar kaybettirdi?

Mısır Araplara ne kadar kaybettirdi?
06 Şubat 2011 - 13:49 borsagundem.com

Mısır'daki hükümet karşıtı gösterilerin ardından Arap ülkelerindeki borsalara büyük değer kaybettirdi

Ekonomik etkinin sadece borsalarla sınırlı kalmadığı ve petrol arama şirketleri, reklamcılar ve konferans organizatörleri başta olmak üzere birçok sektörün iş kaybına uğrandığı ve istikrar sağlanamadığı takdirde daha fazla ihalenin iptal olmasından endişe duyulduğu belirtildi.
Kuveytli malvarlığı yönetim şirketi Kamco'ya göre 13 Arap borsasının piyasa değeri 25 Ocak'ta 991 milyar dolar iken Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek karşıtı ayaklanmaların başlamasının ardından ay sonunda 942 milyar dolara indi.
Düşüşün büyük kısmının 32 milyar dolar değer kaybederek 750 milyar dolara inen Körfez borsalarında yaşandığı ve Arap dünyasının en büyük ekonomisi Suudi Arabistan borsasının ise 21 milyar dolarlık değer kaybettiği öğrenildi.
Kamco tarafından hazırlanan raporda protestoların ilk iki gününde Mısır borsasının 12 milyar Dolar düştüğü ve ardından da borsanın kapandığı kaydedildi. Mısır borsasının Pazartesi açılması beklenirken günde sadece üç saat işlem yapılacağı tahmin ediliyor.
Raporda, Tunus ve Mısır'daki protestoların yatırımcıları korkutacağı, istikrarsızlığın diğer ülkelere de yansıyacağı ve sermayenin kaçacağı endişesiyle borsalarda böyle bir düşüş yaşandığı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)