E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMısır rekor kırdı, kriz korkusu artıyor ---

Mısır rekor kırdı, kriz korkusu artıyor

Mısır rekor kırdı, kriz korkusu artıyor
10 Ağustos 2012 - 13:08 borsagundem.com

Dünyada küresel gıda krizi endişesini artıran gelişmeler yaşanıyor. Son olarak, ABD'de işlem gören mısırın fiyatı rekor kırdı

Dünyanın önde gelen tarım ülkelerindeki kötü hava koşulları, küresel bir gıda krizi yaşanacağı korkusunun ortaya çıkmasına yol açtı.
ABD'deki kuraklık, Rusya'daki sıcak hava, Brezilya'daki aşırı yağışlar ve Hindistan'da muson mevsiminin zayıf geçmesi, tarım ürünü fiyatlarının rekorlar kırmasına yol açıyor.
Son olarak endişeleri tetikleyen emtia mısır oldu. Mısırın fiyatı Amerikan vadeli işlemler piyasalarında arka arkaya rekorlara imza atıyor. Yıl başından bu yana mısırın fiyatı yaklaşık yüzde 26, soyanın yüzde 41, buğdayınsa yüzde 40 yükseldi. Hayvan yemi olarak kullanılan soya küspesi ise yüzde 74'lük artış gösterdi.
Fiyatların, özellikle ABD'deki kuraklığın etkisiyle son iki ayda artması istatistiklere de yansıdı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, küresel gıda fiyatları endeksinin Temmuz'da yüzde 6 arttığını açıkladı. Bu, Kasım 2009'dan bu yana en sert artış. Endeks şu an Şubat 2011'de ulaştığı rekor seviyenin yüzde 10 altında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)