E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'ten canlı bomba saldırısı planlayan teröriste operasyon---

MİT'ten canlı bomba saldırısı planlayan teröriste operasyon

MİT'ten canlı bomba saldırısı planlayan teröriste operasyon
08 Ekim 2024 - 09:59 borsagundem.com

MİT, PKK/YPJ içerisinde Amude bölgesinde sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Hezal Belge'yi etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye'de canlı bomba saldırısı planladığı tespit edilen terör örgütü PKK/YPJ'nin sözde sorumlularından Hezal Belge'yi, Suriye'nin Amude bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT, yürüttüğü istihbari çalışmalarda, "Terörden Arananlar Listesi"nde gri kategoride yer alan ve PKK/YPJ'nin Amude bölgesi sözde sorumlusu "Jinda Gundikramo" kod adlı terörist Hezal Belge'nin, Türkiye'de canlı bomba eylemi planladığını tespit etti.

MİT'in hedef listesinde bulunan Belge, birçok eylem denemesini güvenlik güçlerinin Türkiye'deki aktif önleyici tedbirleri nedeniyle her seferinde ileri tarihe erteledi.

Son olarak Amude'de olduğu tespit edilen terörist Belge, düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Teröristin, Suriye halkını örgütleyerek terör örgütüne katılımlarını sağlamaya çalıştığı da belirlendi.

Terör örgütünün kırsal kadrolarına 2004'te katılan terörist Belge, Irak'ın kuzeyinde uzun yıllar PKK/KCK'nın sözde sorumlusu olarak faaliyet gösterdi.

Daha sonra Suriye'ye geçerek, örgütün PKK/YPJ sözde sorumlusu olarak faaliyet yürüten Belge, 2021'de girdiği çatışmada başından yaralandı.

Irak'ın Süleymaniye kentinde tedavi gördükten sonra tekrar Suriye'ye geçen Bele, son olarak PKK/YPG'nin sözde Amude sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.

MİT ve Emniyet'ten Ankara'da 'FETÖ' operasyonuMİT ve Emniyet'ten Ankara'da 'FETÖ' operasyonu

 

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!

 

MİT o teröristi yakaladı: DEAŞ’a İstanbul darbesiMİT o teröristi yakaladı: DEAŞ’a İstanbul darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)08 Ekim 2024 12:21

    Bildiğin coğrafyada bir statü alamayan. köyünde fakirlik fukaralık yaşayan. devlet düzeni olmayan orta asyada sözde bi şeoldun ünvan aldın adam oldun ceo oldun der gibi askeri rütbeler veriliyor. bildiğin bişe oldum bir halt ettim par akaanıyorum itibarım oldu. büyük adam oldum. havalarına sokulan bu kişilerin abd israil iran fransa ingiltere gibi ülkelerce maddi manevi desteklenip: bazen yabancı askerle rile toplantı yapıp büyük adam oldum havalarına sokulan maşalar. TSK karşısında imha ediliyor. Bu tip, ypg olmasa inanın başka bir örgüte, çeteye, gruba girecekti. ülke yok, düzen yok, nizam yok, savruluyorlar. enerjisini harcayacak yer bulamıyor imkanları yok. Türkiye olarak bölgesel gelişim, birlik, komşu devletlerin güvenliği gibi alanlardada adım atıp kök kurutulacak. terör grupları tabi düzenli ordularca yok olacak, hayal kurmasınlar

  • Türkoğlu08 Ekim 2024 10:48

    Resmen gebermiş......Elinize sağlık aslan parçaları.....Devamını bekleriz.