E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'ten terör örgütü PKK'ya bir darbe daha---

MİT'ten terör örgütü PKK'ya bir darbe daha

MİT'ten terör örgütü PKK'ya bir darbe daha
23 Haziran 2023 - 10:29 borsagundem.com

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Çadırcı, MİT'in operasyonuyla Suriye'de etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Abdurrahman Çadırcı'yı Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyinde yer alan, "Esad Faraşin" ve geçmiş dönemde Avrupa'da sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü için "Esad Avrupa" kod adlarını kullanan terörist Abdurrahman Çadırcı, MİT tarafından hedef listesine alındı.

Yapılan çalışmalarda, konsey üyelerinin güvenlik gerekçesiyle bir arada bulunmadığı, Irak, Suriye ve Avrupa'da farklı bölgelerde bulunduğu, örgütün özel toplantıları dışında bulunduğu yerden çıkmadığı tespit edildi.

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride bulunan ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Çadırcı'nın Suriye'de olduğu bilgisine ulaşan MİT, bu ülkenin kuzeyindeki Kamışlı kentinde çalışma yaptı. MİT'in düzenlediği operasyonla terörist etkisiz hale getirildi.

Örgütün sözde üst düzey yöneticisi olarak faaliyet gösterdi

Kuruluşundan itibaren terör örgütünde yer alan Çadırcı'nın, 1997-1999 döneminde Avrupa'da, 2000'de de Irak kuzeyindeki Kandil'de faaliyette bulunduğu belirlendi.

Interpol tarafından 2001'den itibaren kırmızı bültenle aranan Çadırcı'nın, örgütün Irak'ın kuzeyindeki ve Avrupa'daki faaliyetlerinde rol aldığı tespit edildi. 2008-2010 yıllarında PKK/KCK sözde Moskova sorumlusu olarak faaliyet yürüten Çadırcı'nın 2018'den bu yana PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyinde yer aldığı kaydedildi.

MİT'ten Suriye'de nokta atışı

 

MİT'ten Fethi Sekin operasyonu

 

MİT'ten Suriye'nin kuzeyinde nokta operasyon

 

MİT'ten nokta operasyon, 4 gözaltı: Aralarında kritik bir isim de var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Haziran 2023 15:44

    ya suriyede taş üstünde taş kalmadı. ee gidelim kandile bir barak dikelim ? abd mi izin vermiyor ? daha önce bayrak dikildi oraya bu arada.... bilmeyenler olabilir izledikleri tvler 1950 lere gidiyor ama gerçek haberlere gelince haberleri yok arşivleri boş :D

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA23 Haziran 2023 16:28

    Kandil diye bir yer kalmadıki bu örğütü kuranlar tamamını suriye nin içine taşıdılar eğer bu hükümet seçilemese idi ülkemizden de topraları alarak büyük kürdistan kurulmuş olacak idi.ama millet bu oyunu her türlü sıkıntıya karşın bozmuştur.

  • xyz23 Haziran 2023 11:07

    bizim millet ittifakı seçilse bunları asla yapmaz idi zaten hdp de izin vermez idi.sanki kandil yöneticelerin hepsi ölecek gibi.daha hükümetin 5 senesi var.öldür öldür en sonunda yok olacaklar.

  • Mucise Reis : )23 Haziran 2023 16:03

    HDP eşbaşkanı pervin buldan da KAAN savaş uçağını neden üretiyoruz onlar masum pkk ypg öldürecek, ali babacan kimse kusura bakmasın ilktidara gelince BAYKAR MAKİNA dokunup kapatacağız, Temel Karamollaoğlu da silah sanayine harcanan paralara yazık bunun yerine dışarıdan alalım demiş idi.görülüyor ki hükümetimiz doğru yolda 5 senede bunların kökünü artık kazırız.