E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'ten terör örgütüne Irak'ta nokta operasyon---

MİT'ten terör örgütüne Irak'ta nokta operasyon

MİT'ten terör örgütüne Irak'ta nokta operasyon
29 Temmuz 2024 - 09:57 borsagundem.com

MİT, TSK'nın harekat bölgesine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen PKK/KCK'lı teröristler Duran ve Öklü'yü, Irak'ta etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) harekat bölgesine saldırı hazırlığında olan PKK/KCK'lı teröristler "Ronahi Dilhvin" kod adlı Vesile Duran ve "Arin Tolhildan" kod adlı Dilan Öklü'yü, Irak'ın Hakurk bölgesinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, örgütün üst yöneticilerinin TSK'nın Hakurk'taki harekat bölgesine yönelik eylem talimatı verdiğini tespit etti.

Söz konusu talimatın terör suçlarından haklarında arama kararı bulunan terörist Vesile Duran ve Dilan Öklü tarafından sahadaki örgüt mensuplarına aktarıldığının belirlenmesi üzerine, Duran ve Öklü takibe alındı.

MİT, eylem talimatlarını aktaran teröristlere yönelik operasyon kararı almasının ardından Hakurk'ta eylem talimatını iletmek üzere buluşma yerine giden teröristler Duran ve Öklü'yü nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Terörist Vesile Duran'ın, 2014 yılında terör örgütü PKK/KCK saflarına katıldığı, 2015 yılında Irak'ın kuzeyine geçerek silahlı eğitim almasının ardından bölgede faaliyet gösterdiği öğrenildi.

2014 yılında henüz 15 yaşındayken örgüt tarafından silahlı eylemlere dahil edilen terörist Dilan Öklü'nün ise 2019'da etkisiz hale getirilen PKK/KCK'lı "Tolhildan Zevki" kod adlı Vedat Öklü'nün kardeşi olduğu belirlendi.

Kırmızı bültenle aranan teröriste MİT'ten nokta operasyon!Kırmızı bültenle aranan teröriste MİT'ten nokta operasyon!

 

MİT'ten terör örgütüne darbe: Sözde istihbaratçılar yakalandıMİT'ten terör örgütüne darbe: Sözde istihbaratçılar yakalandı

 

MİT'ten nokta atışı operasyon: 2 PKK'lı etkisiz hale getirildiMİT'ten nokta atışı operasyon: 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ RIZA GÜZELKALE29 Temmuz 2024 10:56

    Irak ta suriye de libya da ne işimiz var, pkk ve ypg bize saldıracam mı acilen S 400 geri verilsin ve buralardan askerlerimiz çekilsin demiş idi muhalefet partileri genel seçimlerden önce.Diyelim ki çekildiler her gün yine ülkemizde en az 50-100 kişi ölmekte idi.Peki buralar da kürdistan kurulduğu zaman sıra ülkemizi parçalanmasına gelmeyecek mi.ABD ve AB ülkelerinin buralar da ne işi var sayın muhalefet....................

  • Mucise Reis : )29 Temmuz 2024 10:47

    ALLAH, TSK lerine güç, kuvvet ve başarılar versin.Bizler onların fedakarlıkları sayesinde ülkemizde özgürce yaşamaktayız.Yokse abd ve ab ülkeleri bizleri filistinden daha kötü yapacaklar ve ülkemizi paramparça yapacaklar hepimizi şehit edeceklerdir.Bu vatanhainlerine göz aç tırılmamalı  fakat bunların içimizdeki uzantılarına da en ağır şekilde cezalandırmalı hatta idam cezası artık getirilmelidir.