E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMKK Genel Müdürü Ekrem Arıkan'dan kritik açıklamalar: Halka arz, kripto, yatırım fonu...---

MKK Genel Müdürü Ekrem Arıkan'dan kritik açıklamalar: Halka arz, kripto, yatırım fonu...

MKK Genel Müdürü Ekrem Arıkan'dan kritik açıklamalar: Halka arz, kripto, yatırım fonu...
28 Ağustos 2024 - 16:01 borsagundem.com

MKK Genel Müdürü Arıkan, yatırım fonlarında istikrarlı bir yükselişin olduğunu ifade ederek, "Hedefimiz, halka arzların artması" dedi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ekrem Arıkan, son dönemdeki piyasa gelişmeleri üzerine yaptığı açıklamalarda, ekonomik göstergeler ve yatırımcı davranışlarına dair önemli bilgiler paylaştı. Arıkan, piyasalarda yaşanan değişimlerin yanı sıra MKK’nın geleceğe yönelik stratejileri hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Arıkan, sermaye piyasalarında son 10 yılda dijitalleşmenin büyük bir ivme kazandığını belirterek, "Sermaye piyasamızda dijitalleşme çok hızlandı" dedi.

"Kriptolar MKK'ya raporlanacak"

CNBC-e'nin haberine göre, yeni dönemde kripto varlıklarla ilgili önemli bir adım atılacağını duyuran Arıkan, "Kriptolar, hizmet sağlayıcılar aracılığıyla MKK'ya raporlanacak" şeklinde konuştu.

Arıkan, "Muhtemeldir ki, taslak çalışmaları sürerken söyleyebilirim, malum kripto varlıklarla ilgili kaydi saklama olacak mı diye soruluyordu. Meclis'ten kanun çıktı. İkincil, üçüncül düzenlemelerde detayı belli olacak. Tabii ki belirleyici SPK burada ama raporlama vasıtasıyla kripto varlık hizmet sağlayıcılardan MKK'ya raporlanacak. Neden MKK üzerinden kaydi saklama olmuyor deniyordu. Geleneksel sermaye piyasası araçlarında ihraç edildikten itibaren MKK var. Ama kripto varlıklar için öyle bir şey söz konusu değil. Dünyanın herhangi bir yerinde mining yapılıyor. hem saklamacı bankadan, hem kripto varlık platformlarından raporlamayla kripto varlık yükümlülüklerinin ilgili yetkili mercilere raporlamaların yapılacağı bir sistem olacak" dedi.

"Hedefimiz, halka arzların artması"

Yatırım fonlarındaki büyümeye de değinen Arıkan, "Yatırım fonlarında istikrarlı bir artış var" ifadelerini kullandı. Yatırımcı sayısının 7-8 milyon arasında dengelendiğini belirten Arıkan, sermaye piyasalarının geleceğiyle ilgili olarak "Hedefimiz, halka arzların artması" dedi.

Cem Zeytin halka arzında talep toplama yarın başlıyorCem Zeytin halka arzında talep toplama yarın başlıyor

 

SPK'dan halka açık 6 şirketin bedelsizine onaySPK'dan halka açık 6 şirketin bedelsizine onay

 

Günün önemli şirket haberleri 28/08/2024Günün önemli şirket haberleri 28/08/2024

 

Galatasaray yatırımcısının borsada da yüzü gülmediGalatasaray yatırımcısının borsada da yüzü gülmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)