E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisML'NİN ÖNERDİĞİ TÜRK HİSSELERİ---

ML'NİN ÖNERDİĞİ TÜRK HİSSELERİ

ML'NİN ÖNERDİĞİ TÜRK HİSSELERİ
24 Eylül 2008 - 14:05 borsagundem.com

Temiz bilançoları, görece olarak düşük fonlama endişeleri ve bir miktar faiz indirimi ışığında Türk bankaları ile ilgili olumlu beklentiler sürüyor

Türk hisse senetleri 2008’´in ilk yarısında endeksin altında getiri sağlayan başlıca hisselerdi. Şu an, siyasi riskte keskin bir düşüş, düşen petrol ve kötüleşen değerlemeler tarafından desteklenerek 3. çeyrekte şu ana kadar piyasa MSCI Gelişmekte olan ülkeler endeksinin %19 üzerinde getiri sağladı. Türkiye’´nin üçüncü çeyrekteki güya güvenli liman statüsü örnek dışı, şu an için ekonominin temelde geçen yıllara kıyasla daha az kırılgan olduğunu düşünüyoruz. Piyasa hakimyetinin daha dengeli olmasıyla; endeks üzeri getirinin özellikle petrol fiyatları yüksek kalmayı sürdürürse yumuşamaya devam etmesi beklenebilir. MB ihtiyatlı davranırsa risk-getiri cazip... Üçüncü çeyrekte güçlü bir performans kaydederek küresel duyarlılığın artması durumunda Türkiye’´nin bedel ödemesi pek olası gözükmüyor (hayli satış yiyen büyük piyasalar mevcut). Eğer piyasalar mücadeleye devam ederse hem Türk piyasalarında hem reel ekonomide safsataların olmaması bizi Türk piyasalarına kaşı daha güvenli yapacak ve para birimi görece olarak yılsonuna doğru daha iyi desteklenmiş olarak kalacak. Fakat şu an dizginlenemeyen bir heyecan ortamı mevcut değil. Oranların keskin şekilde düşmesi mümkün değil ve ihracat büyümesi yavaşlamalı. Daha barışçı olan MB’´nin zamansız indirime gitmeyeceğini varsayar ve risk altındaki YTL’´yi dahil edersek, esnek gelirler, düşük değerlemeler ve enflasyonu öteleyen maliyet fırsatı ve 2009’´da faizleri yumuşatma gibi etkilerden piyasanın fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Kısacası kısa-orta vade risk-getiriyi cazip buluyoruz. Temiz bilançoları, görece olarak düşük fonlama endişeleri ve bir miktar faiz indirimi ışığında Türk bankaları ile ilgili olumlu beklentilerimizi sürdürüyoruz. Düşük değerli rafineri Tüpraş gibi İş Bankası en çok tercih ettiklerimiz arasında yer almaya devam ediyor. Ekim ortasında %8'lik ara temettü dağıtacak (yılın tümü için %17.5) olan Ford Otosan'ı listemize yeni dahil ederken 2008 için 3x Firma Değeri/FVAÖK çarpanıyla işlem gören Hürriyet de en çok tercih edilenler listemizde yer alıyor. Üçüncü çeyrekte marj zayıflama beklentisiyle Arçelik ve yüksek bir görece değerde olan Şişe Cam en az tercih ettiklerimiz. Ortalamadan yüksek riske sahip olan Bank Asya’´yı da listemize dahil ettik. Devam eden zararlara bağlı olarak Doğan Yayın da en az tercih ettiklerimizden.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)