E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMMEKA: İhaleleri paylaşabiliriz---

MMEKA: İhaleleri paylaşabiliriz

MMEKA: İhaleleri paylaşabiliriz
26 Nisan 2011 - 09:11 borsagundem.com

MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Kazancı, MMEKA Makine'nin kazandığı ihalelerin ortaklar arasında paylaşılarak devirlerin yapılabileceğini söyledi

Çukurova Grubu ve Mehmet Kazancı'nın yüzde 50-50 ortaklığı olan MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı yaptığı açıklamada, iki ortak arasında Başkent Gaz'ın alınmasıyla ilgili süreçte ortaya çıkan sorunlar konusunda, "Halen taraflar arasında hak ve adalete uygun bir dengenin kurulması ve süresi içerisinde gerekli işlemlerin yapılarak sürecin tamamlanması mümkündür. Bunun gerçekleşmemesi için mazeret aranmasına gerek yoktur" dedi ve şu önerilerde bulundu:
"1- MMEKA Makine olarak kazanılmış olan ihalelerin yürütülecek işlere ilişkin hakimiyet ve kontrolü noktasında hassas bir şekilde ortaklar arasında paylaşılarak her bir ihale süreci bu şekilde tamamlanabilir;
2- Taraflardan herhangi birinin, diğerinin hak ve menfaatini dikkate alarak bütün işleri diğerine devretmesi suretiyle de bu süreç tamamlanabilir."
Kazancı, "Başta ülke menfaati olmak üzere ortaklarında menfaatlerinin zarar görmemesi için ve bütün bu önerilerin dikkate alınarak işlerin içinden bir tartışma ve çatışma ortamının çıkmaması, basiretli ve iddialı her iş adamının tercih ettiği yol olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.
MMEKA Makine, Başkent Gaz'ın yanı sıra Boğaziçi, Ayedaş ve Gediz Elektrik Dağıtım ihalelerini kazanmıştı. Rekabet Kurulu'nun kararı çerçevesinde Gediz Elektrik'in ihalede en yüksek teklifi veren ikinci şirkete devri yönünde Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı da 12 Nisan'da yayımlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)