E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMonsanto mısırı etkisini yitiriyor mu?---

Monsanto mısırı etkisini yitiriyor mu?

Monsanto mısırı etkisini yitiriyor mu?
05 Eylül 2012 - 20:34 borsagundem.com

Genetik müdahale görmüş tarımsal ürünlerin etkisiz hale gelebileceğine dair önemli bir örnek, ABD’de ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM
Monsanto şirketi tarafından haşereyi kontrol altında tutabilecek şekilde üretilen bir mısır cinsinin “etkisini giderek yitirdiği” bildirildi.
Monsanto, bu mısıra “YieldGard” adını vermişti. Mısır, doğal bir böcekkıran olan Bacillus thuringiensis’teki Cry3Bb1 proteinini üreterek haşereyi uzak tutuyordu.
Bloomberg’in haberine göre, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), bu mısırın ABD’nin Ortabatısında etkisini yitirmekte olduğuna dair “artan kanıtları” doğruladı.
EPA’nın açıklamasıyla doğruladığı gelişme, geçen ay Illinois eyaletindeki iki çiftlikte ortaya çıkmıştı. Buna göre, mısır köküne dadanan bir kurtçuk türü, çiftliklerde ekilen Monsanto mısırına direnç geliştirmeyi başardı.
Bir Monsanto sözcüsü ise, haşerenin şirket mamulü mısıra direnç gösterdiğini söylemek için daha fazla veri gerektiğini savundu. Sözcü, Monsanto’nun konuyla ilgili olarak EPA ile birlikte çalışmakta olduğunu kaydetti.
Söz konusu mısır türünün, geçen yıl 15 milyon hektara yakın arazide ekildiği belirtiliyor. EPA, mısırla ilgili analizini yıl sonuna kadar tamamlayacak.
Monsanto bu ürünü geliştirmeden önce, söz konusu haşerenin ABD mısır hasadına yılda 1 milyar dolar zarar verdiği hesaplanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)