E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivMontajcı babayiğitlere kötü haber!---

Montajcı babayiğitlere kötü haber!

Montajcı babayiğitlere kötü haber!
18 Ocak 2012 - 08:43 borsagundem.com

Yerli oto için ‘babalar’a süper destekler verilmesini öngören paket ortaya çıkmaya başladı

Teşvikten montaja dayalı olan yerli otolar yararlanamayacak. Ayrıca babalara samimiyet testi de yapılacak.
Star´ın haberine göre, Fiat-Chrysler CEO’su Sergio Marchionne’nin açıklamaları ile yeniden gündeme gelen yerli otoya verilecek teşviklerle ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Yerli otomobil üretecek olan ‘babalar’a süper destekler verilmesi öngörülen pakette, yerli otoyu üretecek yatırımcılara ‘üretim, pazarlama ve yedek parça’ olmak üzere üç aşamalı teşvik sağlanması öngörülüyor. Teşvikler ise kademeli olarak kullandırılacak ve kriterlere bağlı olacak. Montaja dayalı olan ‘yerli otolar’ ise teşviklerden yararlanamayacak.
OTOMOBİL TEŞVİKLERİ KADEMELİ OLACAK
Ekonomi Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı tarafından üzerinde çalışılan yeni teşvik paketi ile ilgili çalışmaların Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Kamuoyunda merakla beklenen otomobil teşvikleri ile ilgili çalışma ise en sona bırakıldı. Star’ın edindiği bilgiye göre, otomobil sektörüne ve yerli otoya verilecek teşviklerle ilgili ön çalışmalar yapıldı. Ancak otomobil sektörüne verilecek nihai teşvikler ise önümüzdeki 15 gün içinde şekillenecek. Teşvik paketinin kamuoyuna açıklanmasının ardından da yerli otomobil üretimi için otomobil şirketleri samimiyet testine tabi tutulacak. Bugüne kadar geliştirdikleri projelerini, ekonomi yönetimine sunmaları istenecek.
Türkiye’nin yerli otomobil projesine inanan ve bu çerçevede yatırım yapmaya hazırlanan firmalara, süper teşvikler sağlanacak. Bu çerçevede devlet, yerli otonun üretiminden pazarlamasına kadar her aşamasında ayrı ayrı destek vermeyi planlıyor. Örneğin yerli otomobil için yapılacak yatırımlar aşamasında, markanın oluşturulması, arazi temini, vergi ve prim yüklerinin düşürülmesi gibi destekler sağlanacak. Yine aracın satış sıkıntısı yaşamaması için de, pazarlama ve yedek parça konusunda da ayrı ayrı destekler verilecek. Destekler, kademeli olarak gerçekleştirilecek. Yatırımın her aşamasında, ayrı bir destek devreye girecek. Böylece yatırımın tamamlanması bir anlamda garantiye alınacak.
Yerli otomobil üretimi için öngörülen teşviklerin, belli kriterlere bağlı olacağı bildirildi. Buna göre, normal şartlarda otomobil sektörüne verilen teşvikler ile yerli otomobile verilen destekler ayrı olacak. Türkiye’de montajlanan otomobiller yerli otomobil kapsamına giremeyecek. Ekonomi yetkilileri, özellikle ana parçaların Türkiye’de üretilmesi gerektiği görüşünü savunuyor. Ekonomi yetkilileri, yerli otonun Türkiye’ye yakışır bir marka olması gerektiğini belirterek, üretilecek otomobilin Avrupa ülkelerine ait otomobillerle rekabet edebilecek özelliklere sahip olması gerektiğini kaydettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 218,00
En Yüksek: 221,60
En Düşük: 217,40
Değişim -0,46 %
FK: 8,10
PD / DD: 2,73
İşlem Hacmi 567.192.011
Toplam Adet: 2.585.489
Ağırlıklı Ort.: 219,31
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • en sonunda...18 Ocak 2012 09:01

    bu montajcı ekonomıyı destekleyen sözde super ekonomı yazarlarının yanlış yonlendırmesi zaman kaybettırdı... ama en sonunda 5 yıldız yazıyoruz orda burda... MONTAJ EKONOMIDEN FAYDA YOKKKKKKKKKKKKKK diye... yerli diye uçağına kadar ittirdiler bu vatandaşar. göklerde yerlı uçak, sozde hızlı trenler vs... arkadaş ekonomı böyle bişe.. JAPONLAR GİBİ ASIL OLACAKSIN !!!! MONTAJDAN VAZGEÇENLERİ TEBRİK EDERİM....ÇOK GEÇDE OLSA... NEOLDU ÇÖTV TEŞVİKLERİ ??? UYANDINIZ MI RUYALARDAN ?!!!!! GNÇLK