E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarMoody's ABD'yi uyardı---

Moody's ABD'yi uyardı

Moody's ABD'yi uyardı
28 Ocak 2011 - 08:47 borsagundem.com

Moody's, ABD Hazine bonolarının AAA olan kredi notunun görünümünün negatife indirilmesi için zamanın daralmakta olduğu uyarısında bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody´s Investors Service, ABD´nin bütçe açıklarının genişlemekte olduğunu belirterek, ABD Hazine bonolarının Aaa olan kredi notunun görünümünün negatife indirilmesi için zamanın daralmakta olduğu uyarısında bulundu.
Moody´s yayınladığı raporda, Kasım ayında yapılan Kongre ara seçimlerinden çıkan sonuçlar, vergi indirimlerinin uzatılmasının ve Kongre´nin bütçe açıklarını düzeltmeme olasılığının Şirket´in
ABD´nin bütçe açığını azaltma isteği ve kabiliyeti konusunda gördüğü belirsizliği arttığını vurguladı.
Moody´s yetkilisi Steven Hess tarafından yazılan raporda, "Bu aşamada kredi notu konusunda bir adım düşünülmüyor, ancak olası bir adım için zamanın daralmakta olduğunu ve önümüzdeki 2 yılda kredi notunun negatife dönüştürülmesi olasılığı bulunuyor" ifadelerini kullandı. Hess, "Finansal kriz ve finansal krizi takip eden olaylar nedeniyle yörünge önceden olduğundan kötü" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)