E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's Çin için olumsuz---

Moody's Çin için olumsuz

Moody's Çin için olumsuz
09 Aralık 2013 - 08:52 borsagundem.com

Moody's, "Çin'de ekonomi dönüşürken kamu, şirketler ve bankalar için görünüm durağan"

Moody's Investors Service, Çin ekonomisinin bir yeniden dengelenme ve yavaş büyüme dönemine geçiş süreci yaşadığını ve bu süreçte Çin'in, şirketlerin ve bankaları görünümlerinin 'durağan' olmaya devam ettiğini bildirdi.

Moody's global makroekonomik görünümünün gelecek 2 yılda büyük bir istikrarar işaret ettiğini belirtirken, risklerin aşağı yönlü olduğunu da vurguladı. Moody's risk faktörleri olarak ABD'de parasal teşvik tedbirlerinden düzensiz şekilde çıkılmasını, avro bölgesi bankacılık sektörüne iliştkin gelişmelerde bozulma ve global varlık piyasalarında şoklar yaşanmasını sıraladı.

Moody's Başkan Yardımcısı Tom Byrne yaptığı değerlendirmede, "Çin'in  Aa3 olan kredi notu için 'durağan' görünüme sahibiz ve ekonomik büyümenin 2014 yılında yüzde 7-7.5 seviyelerinde olsa da göreceli olarak güçlü kaymaya devam etmesini bekliyoruz. Aynı zamarnda kısa-orta vade için 4 potansiyel risk görüyoruz  ilk oharak yerel yönetim finanshlan araçları yoluyla borç birikimi, ikinci olarak gölge bankacılık sistemindeki kredi büyümesi, üçüncü olarak kamu sanayi şirketlerinin finansal sağlıkları ile ilişkili problemler ve dördüncü olarak kentleşmeye bağlı sosyal gerilimler" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)