E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody’s ikidir pas geçiyor! ---

Moody’s ikidir pas geçiyor!

Moody’s ikidir pas geçiyor!
07 Aralık 2014 - 07:35 borsagundem.com

Moody’s en son 11 Nisan’da Türkiye’nin notunu güncelleyip görünümü düşürürken Ağustos’tan sonra Aralık ayı takvimini de pas geçti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s,  Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemezken neden güncellemediğine açıklık getiren bir açıklamayı resmi internet sitesine koydu. Açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi  notu ve görünümünde güncellemeye gidilmedi. 

“Moody’s bu açıklamayı AB Ülkeleri Derecelendirme  takviminin 5 Aralık 2014 için belirlenmiş faaliyetlerine açıklık getirmek  amacıyla yapmaktadır. Açıklama, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve  resmi bir kredi notu açıklaması değildir” denilen açıklamada,  Türkiye, İsveç ve Azerbaycan’ın kredi notu ve görünümlerinin güncellenmediği belirtildi. 

Cari açık yoksa terör

Moody’s’in Ağustos’ta  yapması beklenen güncellemeyi de yapmaması eleştirilere neden olmuştu. Kuruluş, böylece 2014 yılında Türkiye’nin kredi notunun güncellenebileceği 3 tarihin  2’sinde herhangi bir değerlendirme yapmamış oldu. 

Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye için en büyük riski cari açık olarak görürken son dönemdeki değerlendirmelerde petroldeki düşüşten dolayı bu riski çok fazla öne çıkaramadıkları bunun yerine yeni risk noktaları bulup parlattıkları da dikkati çekiyor. IŞİD’in potansiyel terör eylemleri Suriyeli göçmenler konusu ve çözüm sürecindeki aksaklıklar derecelendirme kuruluşlarının yeni bahaneleri olarak öne çıkıyor. MerkeziNew York’ta bulunan Moody’s, Türkiye’nin kredi notu görünümünü en son 11 Nisan tarihinde yapılan  güncellemeyle “durağan”dan, “negatif”e çevirirken, “Baa3” olan kredi notunu teyit etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ver parayı07 Aralık 2014 19:21

    Al notu ...

  • yorumcu abi07 Aralık 2014 18:43

    kamu/özel borçlanma/Gsmh oranı Dünyanın en iyilerinden, özel sektörü dinamik, bütçe açığı iyi ve büyüme oranı % 4 lerde olan Türkiye'yi gözün üstünde kaşın var hesabı ile değerlendiren bu kuruluşları da fazla dikkate almamak lazım.

  • kasit var kasit07 Aralık 2014 17:03

    Türkiye te yatirim gelmesin diye ugrasip. Kasitli tayin yapıyorlar Maksatlari tTürkiye yi durdurmaya calismak.

  • dikmen 201207 Aralık 2014 12:03

    suriye liler ülkelerine gitmedikçe akp ye oy moy yooook, bunu biesin rte.

  • tuti07 Aralık 2014 10:33

    Adamlar bahane bulamadilar bulamadilar Allah firsat vermesin bu lobilere

  • Sinan07 Aralık 2014 10:15

    Ülkemizde 3 milyon suriyeli var.Aç ve işsiz.Sınırlar delik deşik.Notu düşürecekler,petroldeki düşüş olduğu için ertelediler.

  • Taha07 Aralık 2014 09:19

    Bu kredilendirme kuruluşları,tamamen siyasi çalışıyor.Açıklama yaptıklarında sanki ülke elden gidiyormuş,batıyormuşta haberimiz yokmuş algısı yaratıyorlar ve o ülkelerin ekonomisine yön vermeye çalışıyorlar.Bu durumdan kimlerin nemalandığını ise kimse bilmiyor ama Yahudi sermayesinin olduğu kesin.

  • Taha07 Aralık 2014 09:16

    IŞİD’in potansiyel terör eylemleri Suriyeli göçmenler konusu ve çözüm sürecindeki aksaklıklar derecelendirme kuruluşlarının yeni bahaneleri olarak öne çıkıyor.Birşey bulamayınca,Başka konuları bahane eden Yahudi sermayeli moodys.

  • Taha07 Aralık 2014 09:13

    Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye için en büyük riski cari açık olarak görürken son dönemdeki değerlendirmelerde petroldeki düşüşten dolayı bu riski çok fazla öne çıkaramadıkları bunun yerine yeni risk noktaları bulup parlattıkları da dikkati çekiyor.olay budur işte...