E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizMoody's kararı doları sıçrattı---

Moody's kararı doları sıçrattı

Moody's kararı doları sıçrattı
14 Şubat 2012 - 12:15 borsagundem.com

Moody's'in not indiriminin ardından dolar değer kazanırken, yen, Japonya Merkez Bankası'nın parasal genişleme hamlesiyle düştü

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in aralarında İtalya, İspanya ve Portekiz'in de yer aldığı 6 Avrupa ülkesinin kredi notunu indirmesinin güvenli varlık arayışını artırmasıyla dolar, tüm önemli para birimleri karşısında güçlendi.
ABD doları, yen karşısında, Japonya Merkez Bankası'nın parasal genişleme önlemlerini artırmasının ardından son 3 haftanın zirvesine çıktı. Avrupalı maliye bakanlarının Çarşamba günü yapacakları ve kemer sıkma tedbirlerini parlamentoda onaylamasının ardından Yunanistan'ın kurtarma paketini görüşecekleri toplantının öncesinde euro, dolar karşısında 3. gününde de düştü. Asya borsalarındaki düşüşün risk iştahını kapamasıyla Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları geri adım attı.
Moody's'in not indirimine istinaden, risk iştahının bu tip haberlere duyarlı olduğunu belirten Singapur'daki BNP Paribas SA'nın döviz stratejistlerinden Robert Ryan, risk duyarlılığı arttığında doların desteklendiğini hatırlattı.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.2 kazançla 1.3165 seviyesine yükseldi. Dolar/Yen paritesi 77.96 seviyesinden 25 Ocak'tan bu yana en yüksek düzeyine işaret etmesinin ardından yüzde 0.4 kazançla 77.87'den işlem gördü. Euro da yene karşı yüzde 0.2 değerlendi ve 102.51 yen seviyesine çıktı.
Avustralya doları ve Yeni Zelanda doları, ABD doları karşısında yüzde 0.4'er düşüş kaydederek sırasıyla 1.0687 dolar ve 83.02 ABD centinden işlem gördü.
Moody's İspanya'nın kredi notunu A1'den A3'e, İtalya'nınkini A2'den A3'e ve Portekiz'in notunu Ba2'den Ba3'e indirdi. Slovakya, Slovenya ve Malta'nın da notları düşürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)