E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizMoody's kararı euroyu düşürdü---

Moody's kararı euroyu düşürdü

Moody's kararı euroyu düşürdü
23 Ekim 2012 - 16:33 borsagundem.com

Euro, Moody's tarafından İspanya bölgesinin kredi notunun düşürülmesiyle geriledi

Euro, Moody's Investors Service tarafından 5 İspanyol eyaletinin kredi notunun "çöp" seviyesine indirilmesi ve Fransız sanayi güven endeksinin son 3 yılın en dip seviyesine gerilemesiyle beraber yen karşısında 5 ayın zirvesinden inişe geçti.
Euro, İspanyol El Confidencial gazetesinin, İspanya hükümeti tarafından Avrupa Birliği'ne bu yıl hedeflenen bütçe açığının tutturulamayacağını belirttiğini yazmasının ardından dolar karşısında bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. Yen ise Japon ekonomisinin daralma sinyalleri göstermesiyle son 3 aydır ilk defa 80 doların altına indi. Kanada doları, bugün merkez bankasının açıklayacağı faiz kararı öncesi değer kaybetti.
Euro, New York saatiyle 08:43'te yüzde 0.8 zayıflayarak 103.53 yene geriledi. Dolar karşısında yüzde 0.7 değer kaybeden euro, 1.2970 dolara indi. Yen ise dolar karşısında yüzde 0.2'lik artışla beraber 79.78 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)