E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Türkiye'nin notunu güncellemedi---

Moody's Türkiye'nin notunu güncellemedi

Moody's Türkiye'nin notunu güncellemedi
11 Nisan 2015 - 00:01 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemedi

Moody's'in resmi internet sitesindeki genel açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi. Kuruluşun "2015 Ülke Derecelendirme Takvimi"ne göre, Türkiye'ye yönelik ilk değerlendirmenin 10 Nisan'da yapılması bekleniyordu. 

Açıklamada, "Moody's bu duyuruyu, Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme Takvimi'nin 10 Nisan 2015 için belirlenmiş faaliyetlerine açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Duyuru, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir" ifadelerine yer verilirken, aralarında Türkiye, İsveç ve Azerbaycan'ın da bulunduğu bazı ülkelerin kredi notu ve görünümlerinin güncellenmediği belirtildi.

Gün içinde AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Moody’s İletişim Direktörü Jessica Sibado da Türkiye için reyting eyleminde bulunmamaları halinde ayrı bir açıklama yayınlamayacaklarını bildirmişti. 

Türkiye'ye yönelik son revizyonunu 11 Nisan 2014 tarihinde yapan Moody's, not görünümünü "durağan”dan, "negatif"e çevirirken,  "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmişti. 

ÜÇÜNCÜ KEZ ERTELEDİ

Buna karşın, kuruluşun 2014 derecelendirme takviminde Türkiye için belirlediği potansiyel üç tarihten ikisinde (8 Ağustos ve 5 Aralık) herhangi bir değerlendirmede bulunmaması eleştirilere neden olmuştu. 

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini, böylece üçüncü kez erteleyen Moody's'in bu yılki derecelendirme takviminde yer alan diğer potansiyel tarihler ise 7 Ağustos ve 4 Aralık. 

Moody's'in İletişim Direktörü Jessica Sibado Cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin, "Eğer Türkiye için reyting eyleminde bulunmazsak herhangi bir açıklama yayınlamayacağız" demişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ya sen?11 Nisan 2015 15:41

    bu gibi kurumlar belli bir güç merkezince yönlendirilebilir ama adama sorarlar sen niye güçlü değilsin? yönlendiren güç değil de niye yönlendirilensin? sen niye üretmiyorsun ? niye ilmin gelişmiyor da sadece yolsuzluğun, nemacılığın, rantın gelişiyor? gelişmiş ülkelere yalakalık yapıp borç alıp sonra da burada ağlıyorsun? sen ne ayaksın esas demezler mi bu ülkeye?

  • avci.11 Nisan 2015 06:42

    Pazartesi piyasalar sahlanir heralde.

  • Ali Demir11 Nisan 2015 03:48

    İyi bir haber !!!!!! Endeks üzerinde hafif de olsa baskı yapıyordu. 88 bine kadar yolumuz açık görünüyor. (al-sat tavsiyesi değildir)

  • ,sahince11 Nisan 2015 03:31

    siz gibi uckagıtcıları dinlendirmek icin. ne kadar cakalmıssınız. bu yorum yazanlar kendilerine guvenmıyor ki

  • kartal11 Nisan 2015 02:03

    bugibi kuruluslar gercekten objektifmi yoksa belli guc merkezlerindenmi yonlendiriliyor acaba...

  • BIROL11 Nisan 2015 02:01

    nerdesin başkanım en büyük spekülasyon bunların yaptığı hani not inecekti olan yine biz ky lara oldu.

  • kartal11 Nisan 2015 01:49

    bence bugibi kuruluslar gelismekte olan ulkelerin basina demoklesin kilici rolunu oynuyorlar asil oynatana bakiniz...

  • yorumcu11 Nisan 2015 00:12

    Eeee niye 1 hafta önce piyasaya dinamitlediniz ozaman.