E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti ---

Moody's Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti

Moody's Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti
07 Kasım 2020 - 01:55 borsagundem.com

Devam eden reformların sürdürülebilir iyileşmeyi desteklediği ve somut gelişme sağladığı belirtilen Moody's açıklamasında, önemli iyileşmelerin tersine dönme riskinin düşük olduğu ifade edildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu "B1"den "Ba3"e yükseltti, görünümünü "durağan" olarak belirledi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Yunanistan'ın kredi notunun yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, Yunanistan'ın yerel ve yabancı para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notunu "B1"den "Ba3"e yükseltildiği, not görünümünün ise "durağan" olarak belirlendiği kaydedildi.

Devam eden reformların sürdürülebilir iyileşmeyi desteklediği ve somut gelişme sağladığı belirtilen açıklamada, önemli iyileşmelerin tersine dönme riskinin düşük olduğu ifade edildi.

Açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının özellikle turizm sektöründeki yakın vadeli olumsuz etkisine rağmen ülkenin gelecek yıllarda büyüme beklentilerinin olumlu olduğu aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif07 Kasım 2020 15:23

    komşumuz yunanistandan alacağımız çok dersler var.adamlar çalışıyor çünkü çalışkan milletler.bürokratlarımız ve akademisyenlerden bir gurup yunanistana giderek bilgi ve görgülerini arttırması neticesinde biz de yunanlılar gibi çalışıp çabalarsak notumuz yükselir aksi takdirde sınıfta kalmaya ve sene tekrar etmeye devam ederiz.

  • Fhr07 Kasım 2020 17:16

    Oradan bakınca burası öyle mi görünüyor . buradan bakınca da Almanya olmasa açlıktan gidici gibilerdi..

  • vatandas07 Kasım 2020 12:19

    bu not artışı yunanistanı ekonomik olarakta desteklediklerini gösteriyo sadece askeri anlamda değil..bu şirketlerin tarafsızlığı ortada batakta olan bi ulkeyi desteklemek..ne yaparsan yap farketmez bu serefsizler biz ne dersek o diyolar..

  • VS07 Kasım 2020 09:57

    Nedense bi bizim not yükselmiyor