E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'ten Türkiye için not açıklaması ---

Moody's'ten Türkiye için not açıklaması

Moody's'ten Türkiye için not açıklaması
30 Haziran 2014 - 15:21 borsagundem.com

Moody’s, Irak krizi ile birlikte Türkiye’nin kredi notuna dair zorlukların arttığını belirtti

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme geldi. Moody’s, Irak krizi ile birlikte Türkiye’nin kredi notuna dair zorlukların arttığını belirtti.

Kuruluş, “Irak krizinin Türkiye'nin cari açığını baskılıyor, büyümeyi olumsuz etkiliyor, enflasyon baskılarını artırıyor” ifadesini kullandı. Raporda Irak'taki krizin uzaması ve özerk Kürt yönetimi bölgesine de yayılması halinde Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 15'ini etkileyebileceği ve büyümenin yavaşlayabileceği belirtildi. Türkiye'nin geçen yıl 12 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiği Irak'taki Körfez Arap ülkeleri ve Ürdün'e yapılan ihracatı da zorlaştırdığına dikkat çekilen raporda ihracatçıların Süveyş Kanalı veya İran gibi alternatif yolları kullanmaları halinde maliyetlerinin yükseleceği belirtildi. Ayrıca Musul'un militanların eline geçmesiyle 115 dolara kadar yükselen, fakat daha sonra 113 doların altına gerileyen petrol fiyatlarında kalıcı yükselişlerin cari açığın dengelenme trendini zedeleyebileceği belirtildi.

Moody's Türkiye'nin cari işlemler açığının yılın kalan döneminde daralarak yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 5.8'i oranında olacağını tahmin ediyor. Moody's Türkiye'yi negatif görünüm ve Baa3 kredi notuyla derecelendiriyor. Moody's Türkiye'nin kredi notuna yönelik düzenli gözden geçirme sonuçlarını 8 Ağustos'ta açıklayacak.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dikkat 30 Haziran 2014 19:23

    Bunlar notu 8 agustosda düşürecekler.

  • Bakisadi yezidine cevap30 Haziran 2014 18:57

    Elinizden gelse turkiyede alevilerin kokunu kazirsiniz.Kmaras corum sivasta insanlari katlettiniz.Once insan ol din senin gibilerine Khalsa kiyamet hemen kopar yobaz...

  • cenk30 Haziran 2014 18:39

    elinde hissesi olan bu açıklamayı destekler, olmayan ,desteklemez.. işte kredi derecenlendirme kuruluşlarıda bunu yapıyor, hisse almak istediklerinde, notu düşürüyorlar, aldıktan sonra notu yükseltirler ,ve ellerinden çıkarsınlar.. tam rulet borsası ağzı ile borsayı yönlendirenler

  • GARİP30 Haziran 2014 15:51

    KAĞITLARINIZA SAHİP ÇIKIN BU YAHUDİ DERECELEDİRME (!)KURULUŞMU NEDİR BİLEMEM YİNE ÇIKTILAR.KÜÇÜK YATIRIMCI ARKADAŞLAR DİKKAT EDİN......

  • bakisadi efendiye cevap30 Haziran 2014 15:51

    Bakısadi efendi işid terör örgütünün bir sunnni örgüt olduğunu bilmeden sallıyorsun şiilere,şimdi sen mezhepçiliğin en adisini yapıyorsun utanmadan!

  • bakisadi30 Haziran 2014 15:37

    şer odakları saldırılarına devam. türkiye kendi başına bırakılacak bir ülke olmadığını daha iyi idrak edip ış.d köpekler örgütünü kurup meydana saldılar. bakın bütün şerefsizlikler iran/ırak/suriye bağlamında yaşanıyor. yönetimlerine bakın şii/şii/şii. İslam dinine en büyük zararı veren sapkın mezhep. bunlar müslüman değil olamaz.

  • r30 Haziran 2014 15:32

    Borsa da son günlerde rölantiye aldı.Hava yavaş yavaş bozuyor galiba.

  • yagız30 Haziran 2014 15:26

    uydurmuş gene bir seyler..