E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'ten Türkiye notu açıklaması---

Moody's'ten Türkiye notu açıklaması

Moody's'ten Türkiye notu açıklaması
08 Ocak 2014 - 14:43 borsagundem.com

Moody's, Türkiye'nin notunun yabancı sermaye çıkışlarından dolayı baskı altında kalabileceğini açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten Türkiye’deki siyasi gelişmelerle ilgili açıklama geldi. Moody's, Reuters'ın soruları üzerine yaptığı açıklamada, 2 Aralık'ta yayınladıkları değerlendirmeyi koruduklarını, iç siyasetin Türkiye için belirgin risk oluşturduğu belirtilerek, "Ancak Türkiye'nin Baa3 olan kredi notu ve durağan not görünümü bu riskleri yansıtıyor" dedi. Moody's açıklamasında, "Dış dengesizlikler belirgin düzeyde kaldığı sürece Türkiye'nin kredi notundaki yukarı yönlü hareketi ödemeler dengesi faktörleri sınırlayacak" ifadesini kullandı. Kamu maliyesinde sağlanan iyileşmenin tersine dönmesi veya dış sermaye akışlarının ani ve kalıcı şekilde durması halinde kredi notunda aşağı yönlü risk oluşacağı belirten Moody's, "Türkiye'deki siyasi riskin azalması, kredi notuna dair başka iyileşmeler olmadığı sürece kredi notunda yukarı yönlü hareketi tetiklemek için yeterli değil" dedi.

FITCH DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch dün yaptığı açıklamada, Türkiye'deki siyasi krizin kalıcı güçlüklere işaret ettiğini, gelişmelerin 'BBB-' olan notu etkilemediğini belirtmişti. Moody's ve Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyede tutuyor. Standard & Poor's'ta ise not bu seviyenin altında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kral09 Ocak 2014 01:33

    çayranımı içtim huşu içinde 50bin altını bekliyorum. gelsin, bol alırım. az kaldı zaten 2-5 ay içinde not indirimiyle birlikte 50 bin altını göreceğiz. sonra ver elini uçuşlar..çayranımını içtim huşu içinde bekliyorum. bu kötü günlerde nakit kraldır.

  • senyor08 Ocak 2014 16:37

    notcular yetmiyormuş gibi.siyasetciler,patronlar bütün at hırsızları iş başında.bu ülkeye seven bir Allahın kulu yok.

  • Kaptan08 Ocak 2014 16:26

    bu ahlaksız kuruluşlar notumuzu düşürsün daha iyi.yükseltiler de ne oldu daha dikiş tutmadı bizim piyasalar.

  • ortaboy yatırımcı08 Ocak 2014 16:06

    bu Ayakkabı Kutusu Partisi kredi notunu düşürtüp doları 2.50 nin üstüne çıkarmadan rahatlamayacak !!!ne anayasaya bıraktı nede hukuk !!

  • Atakan08 Ocak 2014 15:31

    Bir siz eksiktiniz. Nerede kaldılar demiştim. Boşuna uğraşmayın Türkiye eskisi gibi güçsüz değil.

  • hainler08 Ocak 2014 15:07

    TÜRKİYE mizi mahvetmeye çalışıyorsunuzzz

  • görünen kasaba08 Ocak 2014 14:50

    yabancının rahat çıkması için şu anda notu değiştirmiyorlar piyasayı fazla ürkütmüyorlar ama 4-5 ay sonra not yada görünüm negatif değişecek