E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'ten Türkiye uyarısı---

Moody's'ten Türkiye uyarısı

Moody's'ten Türkiye uyarısı
22 Ekim 2015 - 08:43 borsagundem.com

Moody's, "Türkiye, dış risklere karşı en kırılan gelişmekte olan ülke" uyarısında bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin dış sermayeye yüksek bağıklılığı ve büyük dış borç stokunun artan siyasi kriz ile biraraya gelmesi nedeniyle dış risklere karşı en kırılgan gelişmekte olan ülke olduğunu bildirdi.
Moody's gelişmekte olan piyasa ekonomilerinin global risklere karşı dirençler arasındaki farklılıkları incelediği raporunda, küresel sermaye akışında değişen trendler sonucu Brezilya ve Türkiye'nin 2015 yılının ilk yarısında para birimlerinde ve döviz rezervlerinde en büyük kaybı yaşayan ülkeler olduklarını vurguladı.
Moody's raporunda gelişmekte olan piyasaların karşı karşıya oldukları ana dış riskin, ABD'de para politikasının normalleşmesive Çin'de beklenenden daha keskin bir yavaşlama olasılığıyla birlikte gelişmekte olan piyasalarda risk algılamalarının uzun bir süre devam etmesi potansiyeli olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akp batırdı22 Ekim 2015 10:14

    akp her alanda ülkeyi geriye götürdü. Ekonommi, siyaset, yargı bağımsızlığı, v.s o kadar çok ki buraya sığmaz.

  • Yorumcu abi22 Ekim 2015 09:28

    Aslında dış konjonktör dahil tüm olumsuzlukların, seçim ile birlikte yaşanması bir avantaj yeter ki hükümet kısa zamanda kurulsun ve tekrara erken seçim olmasın. Yoksa dış kaynaklı sorunları zaten her gelişmekte olan ülke gibi yaşayacaktık. İnşaallah bir taşla iki kuşu aradan çıkarmış oluruz.

  • alp22 Ekim 2015 08:59

    siz kendinize bakın.ister kırılırız ister kırılmayız.