E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Borsalar için en iyi senaryo 50 baz puanlık faiz indirimi---

Morgan Stanley: Borsalar için en iyi senaryo 50 baz puanlık faiz indirimi

Morgan Stanley: Borsalar için en iyi senaryo 50 baz puanlık faiz indirimi
17 Eylül 2024 - 11:43 borsagundem.com

Morgan Stanley, Fed’in faiz kararına dair senaryoların borsalara olası etkisini ölçüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de ve tüm borsalarda bu hafta odak noktası faiz indirimi olacak ancak Fed'in ne kadar ileri gideceği hala belirsizliğini koruyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, dev yatırım bankası Morgan Stanley, bu haftaki Fed kararının borsalar adına en iyi senaryosunu ve faiz indiriminden sonra satın alınabilecek 2 alanı ortaya koyuyor.

Fed ne kadar ileri gidecek?

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Wall Street Çarşamba günü önemli bir faiz oranı indirimi duyurusuna hazırlanıyor. Fed’in ne kadar ileri gideceği konusundaki belirsizlik ise hala sürüyor.

Pazartesi sabahı itibarıyla, CME FedWatch aracı, piyasanın 50 baz puanlık bir indirim için yüzde 59 oranında fiyatlama yaptığını gösterdi. Morgan Stanley'in yeni araştırmasına göre, bu hisse senetleri için mümkün olan en iyi sonuç anlamına geliyor. Ancak bir uyarı var: “Fed’in yarım puan indirim yaparak piyasanın ekonomik büyüme konusunda endişelenmesini engellemesi gerekiyor.”

En iyi senaryo 50 baz puan

Morgan Stanley’den Mike Wilson, “Çok kısa vadede, bu hafta hisse senetleri için en iyi senaryonun Fed'in büyüme endişelerini veya ‘yen carry trade’ geri çekilmesinin herhangi bir kalıntısını tetiklemeden 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapması olduğunu düşünüyoruz; yani beklentimiz, makro verilerin istikrara kavuşması beklenirken sadece bir ‘sigorta indirimi’nin gelmesi gerekiyor” diye yazıyor.

Bu hafta Fed'in politika toplantısına kadar geçen aylarda, kötüleşen iş gücü verileri yatırımcıları merkez bankasının ekonomik bir durgunluğu önlemek için borçlanma maliyetlerini düşürmeye başlaması gerektiğine ikna etti. Morgan Stanley'e göre, Fed 50 baz puan indirim yapmak isteyebilir çünkü tahvil piyasası para politikasının eğrinin gerisinde kaldığını gösteriyor. Notta, “Faiz oranları daha uzun süre yüksek kalırsa, ekonomide bir şeyleri bozma riskiyle karşı karşıya kalınabilir” deniliyor.

Öne çıkan iki hisse senedi grubu

Aynı zamanda, bazı analistler agresif bir indirimin Fed'in ekonomideki sorunları kabul etme yolu olabileceğini belirtiyor. Morgan Stanley, faiz indirimi öncesinde yatırımcılara, benzer ortamlarda tarihsel olarak iyi performans gösteren iki hisse senedi grubuna yinelik yatırımlarını artırmalarını öneriyor: “Defansif ve yüksek kaliteli hisse senetleri.”

Bunun bir nedeni artan büyüme endişeleri. S&P 500 Endeksi, Fed'in yumuşak bir iniş ve 2025'e kadar hisse başına yüzde 15 kazanç artışı sağlayacağına dair yüksek bir inanç sinyali verse de, piyasa iç verileri farklı bir hikaye gösteriyor ve yatırımcılar yavaşlama korkusuyla defansif hisse senetlerine yöneliyor.

Öne çıkan sektörler

Wilson, bu bağlamda döngüsel hisse senetlerine karşı savunmacı performansın son durgunluktan bu yana en güçlü seviyede olduğunu belirtiyor. Defansif hisse senetleri arasında kamu hizmetleri ve temel tüketim malları gibi sektörler yer alıyor; bunlar iyi performans göstermek için makroekonomik koşullara daha az bağımlı gruplar olarak kabul ediliyor.

Morgan Stanley, “Defansif hisse senetleri, hem faiz indiriminden önce hem de sonra döngüsel hisse senetlerinden oldukça istikrarlı bir şekilde daha iyi performans gösterme eğilimindedir. Büyük şirketler de Fed'in ilk faiz indiriminden önce ve sonra küçük şirketlerden daha iyi performans gösterme eğilimindedir. Bu son iki faktör dinamiği, Fed’in faiz indirimlerinin genellikle daha sonraki bir döngü ortamında gelmesi nedeniyle defansif ve büyük şirket eğilimimizi destekliyor” diye yazıyor.

Faiz indirimi borsayı batıracak mı çıkaracak mı?Faiz indirimi borsayı batıracak mı çıkaracak mı?

 

Eski Fed üyesi Dudley: Faiz indirimi için güçlü gerekçeler varEski Fed üyesi Dudley: Faiz indirimi için güçlü gerekçeler var

 

Fundstrat: Borsalar haftalarca sürecek bir ralliye hazırlanıyorFundstrat: Borsalar haftalarca sürecek bir ralliye hazırlanıyor

 

Yatırımcılar eylül ayında borsadan vazgeçmemeliYatırımcılar eylül ayında borsadan vazgeçmemeli

 

Borsadaki toparlanmanın adı rotasyonBorsadaki toparlanmanın adı rotasyon

 

Borsalar boğaların geceleri uykusunu kaçırıyorBorsalar boğaların geceleri uykusunu kaçırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bokio kokio 17 Eylül 2024 15:41

    en iyi senaryo 75 baz inmesi sonra hemencek 25 baz artırması kafalar karışsın herkes bunlar ne yapmak istiyo desin.bizim eknoomi yönetimine danışıp karar alsınlar .bizden örnek alsınlar auhuahuahuhuahahh dünyayı dolaşsınlar gezsinler para gelcek desinler devamlı uahauhuahuahua ucacaz acapp ralli yapcaz desinler hauhauhuhuha