E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den Çin borsa endeksleri tahmini---

Morgan Stanley'den Çin borsa endeksleri tahmini

Morgan Stanley'den Çin borsa endeksleri tahmini
22 Ağustos 2024 - 08:27 borsagundem.com

Morgan Stanley, Meksika hisse senetleri için tavsiyesini 'ağırlığını azalt'a indirdi, Çin borsa endeksleri için tahminlerini düşürdü

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, yargı ve seçim sisteminde yapılması planlanan değişikliklerle ilgili endişeler nedeniyle Meksika hisseleri için 'ağırlığını azalt' uyarısında bulundu ve ayrıca Çin'in ana piyasa endeksleri tahminlerini düşürdü.

Meksika'ya yönelik “sat” tavsiyesi, görevden ayrılan Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un yakında yerine geçecek olan Claudia Sheinbaum'un yardımıyla bir dizi anayasal reformu hayata geçirmeye çalıştığı bir dönemde geldi.

Bunlardan en tartışmalı olanı, Yüksek Mahkeme yargıçları da dahil olmak üzere tüm yargıçların halk oylamasıyla seçileceği yeni bir sistemi hedefleyen yargı reformu. Morgan Stanley bu sistemin yargıyı siyasi döngüyle senkronize etme riski taşıdığı konusunda uyarıyor.

Çin'in hisse senedi piyasası hedefleri de en son ekonomik temellerin yanı sıra "fon akışı ve konumlandırma, piyasa duyarlılığı (ve) ... küresel jeopolitik ortamı" yansıtacak şekilde düşürüldü.

Yeni hedefler

Haziran 2025'e yönelik yeni hedefler çarşamba günü 56.7 olan MSCI Çin için 56 puan, şu anda 17,391 olan Hang Seng için 17,000 ve şu anda 3,321 puanda olan CSI300 için 3,500 olarak belirlendi.

Morgan Stanley'in raporunda, "Çin'in makro (ekonomik) büyümesi son zamanlarda, özellikle Temmuz ayından bu yana, hem reel GSYİH hem de enflasyon/deflasyonda hedefin altında seyretmeye başlamıştı. 4. çeyrekte mütevazı bir büyüme artışına yol açabilecek bazı ek politika gevşeme geçişlerine rağmen, ekonomi ekibimiz hala tüm yıl büyümesinin %5 hedefini kaçırabileceğini düşünüyor" denildi.

Çin borsalarında kayıp 2 trilyon dolarÇin borsalarında kayıp 2 trilyon dolar

 

Çin borsasında ‘kartopu’ etkisiÇin borsasında ‘kartopu’ etkisi

 

Yeni başlayanlar için borsanın en kolay yoluYeni başlayanlar için borsanın en kolay yolu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)