E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den Türkiye'ye faiz uyarısı---

Morgan Stanley'den Türkiye'ye faiz uyarısı

Morgan Stanley'den Türkiye'ye faiz uyarısı
05 Nisan 2016 - 09:56 borsagundem.com

M. Stanley: Faiz indirimini hızlandırmak bu aşamada çok riskli

Morgan Stanley dün yayınladığı enflasyon raporunda, enflasyonda 2. çeyrek itibariyle iyileşme beklenmesine rağmen TCMB'nin faiz indirimlerini 50 bp'a çıkarmasının bu aşamada çok riskli olacağını söyledi. 

Morgan Stanley raporunda, "Her ne kadar 2016'nın 2. çeyreğinde daha iyi bir enflasyon görünümü bekliyor olsak da, üst bantta yapılan kademeli faiz artırımlarının hızının 25 baz puandan 50 baz puan ya da daha yukarıya artırılması bu aşamada çok riskli bir hareket olur." ifadeleri yer aldı.

Morgan Stanley, enflasyondaki düşüşe gıda fiyatları ve nisbeten güçlü seyreden TL'nin sebep olduğunu ve gıda fiyatlarının volatil doğası nedeniyle çok kısa sürede tekrar çift haneli seviyelere çıkabileceği ve TL'nin jeopolitik değişikliklerden etkilenebileceğini söyledi.

Morgan Stanley, 1. çeyrekte enflasyondaki iyileşmeye rağmen Türkiye'de reel politika faizinin halihazırda benzer gelişmekte olan piyasalara göre geride olduğu ve bu nedenle TL ve buna paralel olarak enflasyonun küresel risk algısındaki değişikliklere daha duyarlı olduğu belirtildi.

Borsa İstanbul hafif düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nedeni belli05 Nisan 2016 13:03

    sıcak parayı getirdiler kurun çıkmasını istemiyorlar maldan çıkana tl yi tekrar dolara çevirene kadar