E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMoskova Borsası bitcoin işlemleri başlatacak---

Moskova Borsası bitcoin işlemleri başlatacak

Moskova Borsası bitcoin işlemleri başlatacak
04 Aralık 2017 - 19:05 borsagundem.com

NASDAQ'tan sonra Moskova Borsası'da Bitcoin'de vadeli işlemler başlatmayı planlıyor

BORSAGUNDEM.COM

Rusya Borsası tarafından Ağustos ayında yapılan açıklamada, kripto paralarda işlemlere olanak tanıyacak bir altyapı oluşturalacağı ifade edilmişti.

Rusya'nın en büyük borsası olan Moskova Borsası şimdi bu platform üzerinde Bitcoin vadeli işlemlerini başlatmayı planlıyor.
Daha önce Tass.ru haber ajansında yer alan duyurularda Rusya Merkez Bankası'nın borsalara bitcoinde vadeli işlem yasağı getirildiği ifade edilmişti. Ancak daha sonra kripto para birimlerine ilişkin taslak düzenlemelerin yayınlanmasının ardından bu durumu yeniden değerlemeye almıştı.

Öte yandan news.bitcoin.com'da yer alan habere göre Moskova Borsası iletişim sorumlusu Andrey Braginskiy, Tass'ın haberini yalanladı ve "Biz Merkez Bankası'ndan bu konuda izin istemedik. Bu nedenle bizim istediğimiz iznin iptal edildiği yönünde haber yapmak pek de uygun değil. Genel olarak Bitcoin ilemleri için herhangi bir düzenleme gerekmiyor.
Burada sadece endekslerin hesaplanmasına yönelik bir anlaşma gerekiyor. Ancak Rusya'nın düzenleyici otoritesi bu konuda rahat olabilir" ifadelerini kullandı.

Kripto paralara olan ilgi konusunda ise Braginskiy, "Rusya'da kripto para birimleri konusunda ilgi çok büyük ve bitcoinin fiyatı ile ilgili haberler her gün en çok okunan haberler arasına giriyor. Bu nedenle aracı kurumların ve müşterilerinin bu konuda meraklı ve istekli olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)