E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoskova Petrol Rafinerisi'nde İHA saldırısı sonrası yangın---

Moskova Petrol Rafinerisi'nde İHA saldırısı sonrası yangın

Moskova Petrol Rafinerisi'nde İHA saldırısı sonrası yangın
01 Eylül 2024 - 14:20 borsagundem.com

1 Eylül gecesi Moskova’ya düzenlenen insansız hava aracı saldırıları sonucunda Moskova Petrol Rafinerisi’nde yangın çıktı.

Ukrayna Ordusu tarafından 1 Eylül gecesi, Moskova bölgesinde gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) saldırıları sonrasında Moskova Petrol Rafinerisi’nde (MNPZ) yangın çıktı. Saldırılar, Moskova’nın güneydoğusundaki Kapotnya’da bulunan rafinerinin teknik odalarından birine hasar verdi ve yangının çıkmasına yol açtı.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, bir İHA’nın düşmesi sonucu Moskova Petrol Rafinerisi’ndeki bir teknik odanın zarar gördüğünü ve yangının çıktığını belirtti. Yangının yerel itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındığı bildirildi. Yangın, en yüksek zorluk derecesi olan beşinci seviye olarak sınıflandırıldı. Bu, yangının söndürülmesi için ek kuvvetlerin ve ekipmanların gerektiği anlamına geliyor.

TASS ve RIA Novosti’nin haberlerine göre, yangın bölgesine çok sayıda itfaiye aracı ve personel sevk edildi. Olayın ardından bölgede büyük bir güvenlik önlemi alındı.

İHA saldırısının ayrıntıları

Rusya’nın Merkez Federal Bölgesi’nde, 1 Eylül gecesi büyük bir insansız hava aracı saldırısı gerçekleşti. Rusya Savunma Bakanlığı’na göre, bu saldırılarda Moskova bölgesi üzerinde 7 İHA ve Moskova üzerinde 2 İHA olmak üzere toplam 158 İHA düşürüldü. Saldırılar, Moskova ve çevresinde geniş çapta tahribata yol açmamakla birlikte, özellikle Moskova Petrol Rafinerisi gibi kritik altyapı tesislerinde hasara neden oldu.

Kashirskaya Elektrik Santrali’ne saldırı

Aynı gece, Moskova bölgesindeki Kashirskaya Eyalet Bölgesi Elektrik Santrali de üç İHA ile saldırıya uğradı.

Kaşira şehri başkanı Mikhail Shuvalov, bu saldırılarda herhangi bir can kaybı veya maddi hasar olmadığını, ayrıca güç kaynağında bir kesinti yaşanmadığını belirtti. Shuvalov, operasyonel hizmetlerin hâlâ olay yerinde çalışmalara devam ettiğini açıkladı.

1 Eylül gecesi Moskova ve çevresindeki kritik altyapı tesislerine yönelik bu geniş çaplı İHA saldırıları, Rusya’nın savunma sistemlerinin etkinliğine rağmen bazı bölgelerde ciddi hasarlara yol açtı.

Özellikle Moskova Petrol Rafinerisi’nde çıkan yangın, saldırının yarattığı tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Moskova ve çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, saldırıların etkileri değerlendirilmeye devam ediliyor. (Haberrus)

Ukrayna'dan Rusya'ya büyük İHA saldırısıUkrayna'dan Rusya'ya büyük İHA saldırısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)