E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMourinho'dan Galatasaray için şok sözler---

Mourinho'dan Galatasaray için şok sözler

Mourinho'dan Galatasaray için şok sözler
31 Ağustos 2024 - 10:53 borsagundem.com

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Sofyan Amrabat transferi hakkında henüz yönetim tarafından bilgilendirilmediğini vurguladı ve bunun sebebini açıkladı. Portekizli hoca, ezeli rakipleri Galatasaray'a da göndermede bulundu.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti. Sarı lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinhokarşılaşmanın ardından galibiyeti değerlendirdi.

beIN Sports'a konuşan Mourinho'nun açıklamaları şöyle:

"Ben de herkes gibi bugünü saygıyla kutluyorum. Bütün Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Bugün galibiyeti hak ettik ama ikinci yarının 15-20 dakikası çok hoşuma gitmedi. Biliyordum ilk yarıda yaptığımız baskıyı 90 dakika boyunca sürdürmemiz kolay olmayacaktı. 2. yarıda biraz düşüş yaşadık. Topla oynamayı, topu tutmayı seven bir takıma karşı bu düşüşü yaşadığınız zaman onlara hayatta kalma fırsatı veriyorsunuz. Ama ikinci golü bulduktan sonra maçı bitirdik"

"HAFTA BOYUNCA BU BASKIYA ÇALIŞTIK"

"Takım taktiksel Futbol kültürü anlamında gelişti. Bu da takımın farklı şeyleri ve planları yapabilme beceresinin geliştiği anlamına geliyor. Başakşehir maçında rakibimizi izlemiştim ve onların oyun kurmayı ve topu tutmayı ne kadar sevdiğini görmüştüm. Dolayısıyla hafta boyunca bu baskıya çalıştık. Bu baskıyı yaparken de çok fazla risk aldık. Savunma hattımızda pek çok kere adam adama bıraktık. Bu şekilde olmasını istedik oyunumuzun. İlk yarıda daha fazla goller atamamış olmamız üzücü. Maç aslında ilk yarıda da bitebilirdi. İkinci yarıda onlara hayata dönme fırsatı verdik ve bize problemler yarattılar."

"BAŞKANIMIZ BENİM NASIL BİRİ OLDUĞUMU BİLDİĞİ İÇİN MAÇTAN ÖNCE TRANSFER HAKKINDA BİLGİ VERMEDİ"

"Başkanımız, direktörlerimiz benim nasıl biri olduğumu biliyorlar. Dolayısıyla maçtan önce bana bu transfer (Amrabat transferi) hakkında bilgi vermediler. Çünkü benim tek odağımın maç olduğunu biliyorlardı. Şimdi maç bitti artık bu transferle ilgili bana bilgi verecekler. Ama bildiğim bir şey var ki benim iyi takımım var, iyi bir kadroya sahibim."

"HAKEMİ TEBRİK EDİYORUM"

"Çok genç bir hakem vardı sahada. Gerçekten çok iyi bir karakter. İyi ve doğru kararlar verdi. Oyunun kontrolünü iyi sağladı. Sarı kartlarda doğruydu. Kendisini tebrik ediyorum"

JOSE MOURINHO'NUN BASIN TOPLANTISI

Sarı lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho maçın ardından düzenlediği basın toplantısında ise ezeli rakipleri Galatasaray'a yönelik çarpıcı ifadeler kullandı

"İLK YARIDA İNANILMAZ BASKI YAPTIK"

İlk yarıda güçlerini çok harcadıklarını ama bunun karşılığını alamadıklarını dile getiren Mourinho, "İlk yarıda çok benzin harcadık, ikinci yarıda aynı gücümüz yoktu. İlk yarıda inanılmaz baskı yaptık, topu çok önde kaptık. O anlarda maçı öldürmemiz gerekiyordu. 2-3'ü atmamız gerekiyordu ama devreye 1-0 girince benzininiz yetmiyor. İkinci gol bizim için çok zor periyotta geldi ve ondan sonra maç zaten bitti. Bugün çok risk aldık. Djiku stoper değil orta saha gibi oynadı. Çok risk aldık ve bu risklerin maçı daha hızlı çözeceğini düşünüyordum ama böyle olmadı ilk yarı 1-0 bitti." diye konuştu.

"FERDİ'NİN RUHU BURADA DEĞİLDİ"

Transferleri yönetimle birlikte yaptıklarını dile getiren Mourinho, şöyle devam etti:

"Bunlar benim, başkanın, Acun ya da Branco'nun oyuncuları değil. Bunlar Fenerbahçe'nin oyuncuları. Teknik söz bana ait ama sportif direktörümüzün de fikri var elbette ve bunu belirtiyor. Sonra işin sportif kısmı başlıyor. Başkanla aramızda iyi bir ilişki var. Şu anda sadece başkan hoca ilişkisi değil onun daha da ilerisine gidiyor ki böyle olması gerekiyor. Herhangi istemediğim bir oyuncu alınmadı. Bana çok saygı duyuyorlar. Eğer yönetimden talepte bulunuyor musunuz diyorsanız cevabı hayır. Mutluyum çok mutluyum. Harika bir oyuncu kaybettik ama aslında kaybetmedik. Kulüp onu satmak istemedi, hatta elinde tutabilmek için harika bir teklif yaptı. Ferdi kabul etse Avrupa'nın en çok kazanan beklerinden olacaktı ama gitmek istedi. Vücut olarak buradaydı ama ruhu burada değildi. Oynadığı maçlardan anlamak mümkündü. Kendisi çok iyi bir oyuncu. Zeki ve pragmatik bir karar verildi. Harika bir oyuncu gitti takımımızdan ama kendisi zaten burada değildi. Elimdeki oyunculara çok inanıyorum. Bir tane daha orta saha alma şansımız var mı demiştim ki şu anda bu tamamlanmadı. Bu olumlu sonuçlanırsa mutlu olacağım."

"BAZI OYUNCULARIMIZIN DIŞARIDA KALMASI GEREKECEK"

UEFA'ya liste vermeleri gerektiğini hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Kotamız azaldı. Kulüp altyapısı kotasını yazamayacağız. Ferdi'yi ve 3. kalecimizi burada kullanıyorduk. Bazı oyuncularımızın dışarda kalması gerekecek. İlerisi için bunu geliştirmemiz gerekiyor. Yönetim iyi bir kadro kurabilmek için büyük efor sarf etti." değerlendirmesinde bulundu.

"EN NESYRI SAKAT GELDİ"

En Nesyri'nin harika bir oyuncu olduğunu aktaran Mourinho, "En Nesyri sakat geldi. Takıma geç katıldı, fit olmadan geldi. Takımımız taktiksel anlamda yoğun çalışmıştı. O gelmeden önce çalışmalarını sürdüren oyuncular ondan daha hazırdı. Kendisi yavaş yavaş geliyor. Takımda En Nesyri, Dzeko ve Cenk Tosun var. Bu anlamda çok güçlüyüz, bu da beni mutlu ediyor." şeklinde görüş belirtti.

"TÜRKİYE'DE SADECE GALATASARAY KART GÖRMÜYOR"

Jose Mourinho, Türkiye'de sadece Galatasaray'ın kart görmediğini söyledi.

Bu sezon 50'den fazla maç oynamayı hedeflediklerini ve bu şartlarda her oyuncuya ihtiyaç duyacaklarını anlatan Mourinho, şunları kaydetti:

"Umarım bu sezon 50'den fazla maç oynarız. Umuyorum ve öyle olacağını düşünüyorum. Öyle olunca takıma ve tüm oyunculara ihtiyacınız var. Sezon içinde sakatlık ve kart cezaları oluyor. Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor ama onun dışındaki takımlar görüyor. Milli aralar olacak ve genelde oyuncular buralardan kötü döner. Bunları korumanın en iyi yolu rotasyondur. Ön bölgede Tadic, Dzeko ve Maximin ile maça başladık ama sonra İrfan Can, Nesyri ve Cenk oynadı. Bu çeşitliliklerimiz var ama orta sahada eksiklerimiz vardı. Krunic ve Zajc benim fikirlerime uymadığı için orada eksiğimiz vardı. Şimdi oraya oyuncu alıyoruz. Amrabat için İsmail ya da Fred'in pozisyonu diyemeyiz, biz 3 orta saha oynuyoruz. İyi bir kadromuz olacak."

Mourinho, maçın hakemi için ise "Hakem 30 yaşında ve gerçekten çok üst seviye, kendisini tebrik ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaray, Adana Demirspor’a konuk olacak Galatasaray, Adana Demirspor’a konuk olacak

 

Miha Zajc, Toulouse'a kiralandıMiha Zajc, Toulouse'a kiralandı

 

Fenerbahçe, Alanyaspor'u farklı geçtiFenerbahçe, Alanyaspor'u farklı geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum31 Ağustos 2024 21:02

    Vandanarayı transfer edeceklermiş rakip kalenin önüne koyacaklar bu sayede ikardi den Bi canlanma belirtisi olurmu diye bekleyecekler mırrr mırrr

  • Adil Rekabet31 Ağustos 2024 19:33

    Fener Ağlama.. Mourinho sen de ağlama.. Şimdiden ağlamaya başladığına göre sen Mayıs ayını dahi göremeyeceksin demektir. BJK’da çok havalandı; Kartallar yüksek uçar.. Şimdi 5 attık diye horozlanıyorlar. Bekleyin Mayıs ayı gelince hepiniz zırıltılarınızı kemdinize saklayın. Ne FB ne de Bajk’den hiçbir şey olmaz. Bekleyin, Mayıs’2025 ayında 5’inci yıldızın önünde saygı duruşu yapacaksınız. Hep birlikte görelim; Mevlam ne eylerse güzel eyler. Hodri Meydan!

  • Tilkicik31 Ağustos 2024 18:05

    Bunların klasik taktiği yunanlılar gibi lehlerine verilen haksız kararları kural dışı eylemlerini örtbas etmek için sürekli başkasını suçlayarak dikkati o yöne çekmek ve algı yaratarak rakibin aleyhine haksız kararlar aldırmak

  • ibrahim açıkgöz31 Ağustos 2024 16:06

    İlk yarı bitmeden mortinyoya dönüşüp tazminatını da alıp ardına bakmadan kaçacak adam şimdiden yol yapıyor. Gönderme mi? sahada rakibi döven oyuncular topluluğu saha dışında rakip takım yöneticilerini döven sözde yöneticileri ve halada bu durumda madurum edebiyatı yapan hiçte inandırıcı olmayan bir ucube takım ve onun avaneleri....

  • Ramos31 Ağustos 2024 13:17

    Yanlış hedefe ateş ediyor bu yıl rakip BJK, ayrıca daha ciddi ve nitelikli konuşmalı, kimseyi etkilemiyor bu konuşmalar.

  • Bitik Mo31 Ağustos 2024 12:02

    Avrupadan dışlanmış psikolojisi bozuk demode bir teknik adamın çocukca kurnazlıkları

  • Yorum31 Ağustos 2024 13:16

    Mars ta havalar nasıl bjk dan 5 yiyince böyle oluyor galiba bu 6s Beşiktaş tan 5 yemeseydi genç oğlanlara yenilmeseydi havası yine 1500 olurdu yine algıya başlardı ama malesef ha birde hakemlerde büyük bir değişim var maça çıkmadan kazanmak yok önceden gs maça çıkmadan maçı kazanacağını biliyordu hiç bir şey yoksa hakemimiz var diyordu en kötü rakip takıma kartlar çıkar gerektiğinde penaltı verir 6s kazanır mantığı öz güveni vardı anma işler değişti genç oğlanların maçında icardi kendini attı yere penaltı diye bekledi olmadı hakem oralı olmadı bile işte bu sene ligde de böyle bence siz vandanara nın elinden tutup getirin barıştırın bunları belki Bi ihtimal bişey olur