E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMozart dinleyen ineğe ikiz yatak---

Mozart dinleyen ineğe ikiz yatak

Mozart dinleyen ineğe ikiz yatak
03 Mart 2011 - 09:13 borsagundem.com

İneklerin süt verimini artırma yöntemine klasik müzikten sonra yatak da eklendi. Yataklarda uyuyan inekler yüzde 35 daha fazla süt verdi

Süt üretimi yapan çiftçilerin ineklere Beethoven ve Mozart gibi klasik müzik ustalarının eserlerini dinleterek verimi artırmalarının ardından bu kez de ‘yatak kalitesini’ artırma yöntemi geliştirildi. Yatak sektörünün lider kuruluşlarından İşbir, inekler için yeni geliştirdiği Ranchbed yatağını tanıttı. İşbir Holding, bünyesindeki İşbir Ziraat’in piyasaya çıkardığı yeni ürünün süt hayvanlarının verimini yüzde 35 oranında artırdığı belirtildi. Hayvanların barındığı yerlerin kuru ve temiz olmasını sağlayan Ranchbed, neme karşı koruyucu bir malzeme ile kaplandığından hayvanın ömrünü dörtte bir oranında uzatırken, hastalık riskini de azaltıyor. Polimer yüzey yapısı sayesinde yüzeyinde pislik barındırmayan ve kolay temizlenen Ranchbed hayvanların altını kuru ve temiz tutarak meme iltihabını engelliyor. Bu şekilde hayvan yatağı bulundurmayan bir işletmede sürünün yılda yüzde 15’inin meme iltihabı nedeniyle değiştirilmesinin de önüne geçiyor. Soğuktan etkilenmeyi ortadan kaldıran Ranchbed, soğuğa bağlı hastalıkları da engelliyor. Hayvanın sert zemine yatması esnasında oluşan eklem rahatsızlıklarını engelleyen hayvan yatağı, kan akışını rahatlatarak et-süt üretimini artırıyor. Yerin sağlıksızlığı nedeniyle 6 saat uyuyan hayvanın yeni yatakla uyuma süresi de 14 saate çıkarak, verimi artıyor. Fiyatı 60 ile 80 Euro arasında değişen yatakla ilgili bilgi veren İşbir Yatak Genel Müdürü Metin Gültepe, proje için 5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Gültepe, üreticilerin masraflarını da bir yıl içinde geri kazandıklarını vurguladı.

Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)