E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüMRDIN: Karı beklentinin altında---

MRDIN: Karı beklentinin altında

MRDIN: Karı beklentinin altında
05 Kasım 2012 - 12:14 borsagundem.com

Mardin Çimento yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin altında kar açıkladı

Mardin Çimento üçüncü çeyrekte piyasa beklentisi olan 12 milyonun altında 8 milyon lira net kar açıkladı ve 9 aylık toplam karını 28 milyon liraya yükseltti. Net kardaki düsüsün en önemli nedeni ise Orta Dogu pazarına yapılan satısların azalması oldu.
MRDIN hisseleri yüzde 3'e yakın değer kaybıyla 4.96 TL'den işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus09 Kasım 2012 10:09

    DASKIN kardeşim selamlar. borsada birikim yapa yapa uzun vadede temettüler ile geçinmek ve zengin bir hayat sürmenin tek yolu budur. bunu bilenler malesef azınlıkta. herkesin derdi paramı hemen 2ye katlayayım olmuş. ama borsa böyle bir sistem değil. bu al sat lar ile sadece aracı kurumlar komisyon geliri ile bol kazanırlar. borsada kayıpların %30 civarı komisyon giderleridir. bunu iyi bilmek lazım. al sat ile senet fiyatından zarar bir yana, komisyon giderleri toplamı ana parayı daha hızla eritir ama bunu kimse görmez. kar artışı olana ve o bölge istikrara kavuşana kadar çok almayın derim. ne olacağı belli olmaz, daha çok marmara-ege yeniden yapılanma bölgelerindeki şirketler değerlendirilmelidir. selamlar kardeşim.

  • DASKIN08 Kasım 2012 21:46

    BORSAVİRUS İSİMLİ ARKADAŞ ZATEN ÖYLE OLMASA NEDEN FİYATI DÜŞSÜN Kİ.AÇIKÇASI BEN HAZIR BURALARA GELMİŞKEN BİRAZ ALDIM.YORUMLARINA KATILIYORUM.YATIRIMCI DOSTU ,İSTİKRARLI ŞİRKETLERLE İLGİLİ YORUM YAPILMAMASI NE KADAR ACI DEĞİL Mİ?ASANSÖR HİSSELERDE İSE YORUMLARIN,SÖVÜP SAYANLARIN,ONLARA KARŞI ÇIKANLARIN BİNİ BİR PARA.İYİ Kİ SENİN GİBİ YATIRIMCILAR DA VAR.ŞUNU BİLKİ AZINLIKTAYIZ AMA YALNIZ DEĞİLİZ.BİZLER KÖŞEYİ GEÇ DÖNELİM AMA GECE RAHAT UYUYALIM.Y.T.D.

  • borsavirus08 Kasım 2012 13:48

    tamamiyle bölgesel riskler..kar yarı yarıya düştü..yılların temettü şampiyonu, temettünün ve çimentonun dedesi, yıllar sonra kar düşmesi ve bu neticeyle temettü düşmesi olasılığı nedeniyle tarihi diplerine ilerliyor..bunca yıl yatırımcılarını her sene düzenli temettüler ile ihya ettin..çok teşekkürler mardin çimento. inşallah önündeki riskleri ve sıkıntıları en kısa zamanda atlatırsın, seni seviyoruz..eski kar dolu güzel günlerine dönmen dileğiyle..senden ayrıldığım için çok üzgünüm, ama köklü OYAK kurumunun başka diğer temettü babası şirketleri ile devam ediyorum. HEKTS, BOLUC, UNYEC, ADANA...hoşçakal yıllarımın ortağı..

  • borsavirus06 Kasım 2012 20:58

    mardin çimento için yaptığım yorumum çok yol gösterici idi. neden yayınlanmadı üzüldüm.