E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB acı haberi duyurdu: 5 asker şehit oldu---

MSB acı haberi duyurdu: 5 asker şehit oldu

MSB acı haberi duyurdu: 5 asker şehit oldu
09 Ağustos 2023 - 19:52 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının silahlı saldırı düzenlediğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde dün bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşiyle yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen askerlerden Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale'nin müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

4 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ile Uzman Çavuş Kemal Özek şehit olmuş, yaralanan 3 asker hastaneye kaldırılmış, yaralı askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir ve Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

MSB’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

BABASININ AMCASI DA ŞEHİT OLMUŞTU

26 yaşındaki Özek'in şehit olduğu haberi; Denizli'nin Buldan ilçesi Yenimahalle'deki belediye konutlarında yaşayan annesi Ayşe Özek ve babası Ayhan Özek'e Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi. Aileyi daha sonra Denizli Tugay Komutanı Tuğgerenal Mehmet Özeren ve Buldan Kaymakamı Tayfun Deli ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Aile büyük bir üzüntü yaşarken evlerinin balkonuna dev Türk Bayrağı asıldı. Şehit Özek'in kardeşinin de uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde görev yaptığı ve Libya'da bulunduğu öğrenildi.

Diğer yandan şehit Kemal Özek ile aynı adı taşıyan babasının amcası Kemal Özek'in de 22 Eylül 1981 tarihinde askerlik görevi sırasında uçak kazası nedeniyle şehit olduğu öğrenildi. ‘Pancarköy Faciası’ olarak bilinen olayda F5 savaş uçağı, içtima sırasında bir bölüğün üzerine düşmüş ve olay anında 35 asker şehit olmuştu.

ELAZIĞ’DA ŞEHİT ACISI

Şehit Fatih Uğur Altınbaş’ın acı haberi, Elazığ Ulukent Mahallesi’nde bulunan baba evine ulaştı. Şehidin ailesine acı haberi, Vali Ömer Toraman ve 8’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Altınbaş’ın şehadet haberinin duyulması üzerine yakınları taziyeye geldi.

Şehidin cenazesinin, 2012 yılında görevi başındayken şehit olan babası Kadir Altınbaş’ın Ankara’da bulunan naaşının yanına defnedileceği öğrenildi.

GAZİANTEP’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir’in şehadet haberi, Gaziantep’in Gaziler Mahallesi’nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin babası Bayram Özdemir ile annesi Fatma Özdemir, acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Acı haberin ardından yakınları ve komşuları taziye için şehit evine gelmeye başladı. Bekar olan şehit Uğur Özdemir’in cenazesi yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali10 Ağustos 2023 09:20

    Şimdi o dağı taşı eritmek kerekmezmi O hainleri kaynar kazanda haşlamak gerekmezmi Merhamet etmeyene merhat edilmez Gücümüzün en katı halini göstermemiz lazım yeter bu hain köpeklerin yaptıkları İDAM İDAM İDAM YETER.Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum

  • Mucise Reis ;(10 Ağustos 2023 08:09

    aşağıdaki çakma keşke gülmeden yazabilse imiş... Vatan evlatlarına ne kadar borçlarımızı ödeyebiliyoruz ? .Gerçekten kahroluyorum. Düşünün. Filistin duyarız ama gerçek tarihlerini bilmiyoruz. Filistin dünya devletleri yardımlarını alıyor. inşaat malzeme, arsa vb kendi topraklarında yaşamaya çalışan fakirlikte. ingilizler hitlerin zulmünden yahudileri kaçırıp filistin topraklarına getiriyor. yahudiler para var, destek var bunlara ve filistinlilerden toprakları para ile satın alıyor. inşaat malzemelerini alıyor. ev yapacak ücret ödeyerek iş sahası yaparak filisitinlileri işçi, bekçi, güvenlikçi vb yapıyor. Günümüze böyle böyle geliyoruz. Şimdi Aslan gibi askerimizin gösterdiği bu fedakarlık tartışılmaz, mermilere kafa atıyor aslanlar, peki diğer devlet yetkilileri ? Filistin tarihini okudu ve önlem alıyor mu ? 1usd/29 tl... Rahmetle anıyoruz

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2023 22:06

    Vatanhainlerine , teröristlere, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlere ve bunlara içte ve dışta destek olanları kahır etsin.Bizler o şehitler yüzündün bu ülkemizde refah içinde ve özgürce yaşamaktayız.ALLAH mekanlarını cennet eylesin.