E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMuammer Öztaşkın’dan itiraz ---

Muammer Öztaşkın’dan itiraz

Muammer Öztaşkın’dan itiraz
25 Ağustos 2011 - 12:58 borsagundem.com

Muammer Öztaşkın, bugüne kadar attığı bütün adımların şirketin şeffaflaşması amacıyla atıldığını açıkladı

Anadolu'nun ilk sünger fabrikası olarak akraba olan Öztaşkın ve Altop Aileleri'nin kurduğu Yataş'da elindeki tüm hisseleri satmak için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvuran Muammer Öztaşkın, bugüne kadar attığı bütün adımların şirketin şeffaflaşması amacıyla atıldığını açıkladı. “Yataş’ta hisse satışı hayal” başlıklı haberimizin ardından Borsagündem’e açıklama gönderen Öztaşkın, haberde iddia edildiği gibi hisse satışının son hamle olarak değerlendirilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Öztaşkın’dan yapılan yazılı açıklamada, “Hisselerin devredilmek istenmesinin ‘son hamle’ olarak değerlendirilmesi şirketlye savaş içinde olunduğu izlenimi yaratmaktadır. Oysa ki bugüne kadar şirketin daha şeffaf yönetilmesi ve hissedarların menfaatlerinin korunmasından başka bir amaç güdülmemiştir” denildi. Açıklamada, Öztaşkın’ın şirket yöneticilerine açtığı sorumluluk davalarının da bu durumun bir yansıması olduğu vurgulandı.
Teminat hukuki prosedürle ilgili
Muammer Öztaşkın’a ait Hisse senetlerinin bir kısmının açılan davalar dolayısıyla, teminat olarak mahkemelerde depo edildiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Hisselerin bloke altında olmasının şirket yönetim veya genel kurulunda alınmış herhangi bir kararla ilişkisi yoktur. Blokasyon işlemi tamamen hukuki prosedürlerle ilgilidir. Şirket yönetimi aleyhine açılan davaların önemli kısmı derdest olup işbu davaların neticesine göre işlem yapılacaktır. Bu bağlamda, sanki hisselerin teminat altına alınması Yavuz Altop veya başkaca üçüncü şahısların inisiyatifindeymiş gibi gösterilmesi isabetli değildir.”
Sonuçlanmayan davalar var
Öte yandan şirket hakkında açılan bütün davaların kaybedilmediği de vurgulanan açıklamada, usulsüz olan bir kısım Genel Kurul Toplantısı kararının Kayseri Asliye Ticaret Mahkemesi'nce iptal edildiği ve şirkete özel denetçi tayinine karar verildiği kaydedildi. Bunun yanı sıra Muammer Öztaşkın aleyhine olan maddi-manevi tazminat davasının ise reddedildiği, henüz neticelenmeyen davalar hakkında ise sanki davaların şirket lehine sonuçlanacağı izlenimi yaratılmaması gerektiği vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)