E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuğla’da iki ilçede orman yangını ---

Muğla’da iki ilçede orman yangını

Muğla’da iki ilçede orman yangını
18 Ağustos 2024 - 17:40 borsagundem.com

Günlerdir orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye'de tam yangınların kontrol altına alındığı haberleri alınırken Muğla'nın iki ilçesinde birden alevler yükseldi

Türkiye'nin birçok bölgesinde meydana gelen orman yangınlarıyla ciğerlerimiz yanmaya devam ediyor. Bu defa Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçesinde ormanlık alanlarda yangın çıktı. 

Önceki gün ve dünden bu yana ülke genelinde çıkan 69 yangın kontrol altına alındı. Manisa, Bolu, İzmir, Aydın, Karabük'teki 5 orman yangınını söndürme çalışmalarından ise olumlu haberler geliyordu. Ancak bu kez de Muğla'dan yangın haberleri ulaştı. 

İlk yangın 13.25'te eş zamanlı çıktı

Yatağan'ın Yava Mahallesi ile Ula ilçesindeki ormanlık alanda saat 13.25'de eş zamanlı yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi.

Yangınları kontrol altına alabilmek için 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer, iş makineleri ve 294 personelle alevlere müdahale ediliyor.

İki mahalle boşaltılıyor

Rüzgarın etkisiyle genişleyen alevlere karşı karadan ve havadan yoğun bir mücadele yürüten ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yatağan Belediyesi’nden yapılan duyuruda ise Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallerinin boşaltılması gerektiği belirtildi. Köylerin tahliyesine başlandı. 

1000 küçükbaş hayvanın tahliyesi için ekipler çalışma yapıyor

Çalışmalara, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri de destek veriyor. Yatağan'da alevlerin yayıldığı bölgedeki 1000 küçükbaş hayvanın tahliyesi için ekipler çalışma yapıyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yatağan ve Ula ilçesindeki yangınlara ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü söyledi.

Çok sayıda hava ve kara aracıyla yangınlara müdahale edildiğini anlatan Akbıyık, "Yatağan ilçemizdeki Nebiköy Mahallemizi tedbir amaçlı boşaltıyoruz. İki büyük yangınımız devam ediyor. Temennimiz yangınları bir an önce kontrol atına alıp, söndürmek." dedi.

Bakan Yumaklı Muğla'ya gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ula'daki yangını yerinde incelemek üzere İzmir'den yangın bölgesine hareket etti. 

Bakan Kurum açıkladı! İşte İzmir'deki yangınların faturasıBakan Kurum açıkladı! İşte İzmir'deki yangınların faturası

 

Meteoroloji'den yangın bölgeleri için beklenen rapor Meteoroloji'den yangın bölgeleri için beklenen rapor

 

Ciğerlerimiz yanıyor! Orman yangınlarında son durum ne?Ciğerlerimiz yanıyor! Orman yangınlarında son durum ne?

 

Yangından etkilenen illere destekYangından etkilenen illere destek

 

Vali açıkladı: Bolu tarihinin en büyük yangınıVali açıkladı: Bolu tarihinin en büyük yangını

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM18 Ağustos 2024 18:09

    ah vah tuh demeyi birakin idami geri getirin, bu yanginlarin % 80 kasti  ve kasti orman yakmakta ,Vatan Evladi Askerimizide oldurmekle es degerdir ve kesinlikle idam edilmesi gerek ,idamsiz adalet adalet deyildir ve idamsiz pislik temizlenmez....hersene eyni acilari yasiyoruz.....Allah akil vermis ve recetesinide vermis uygulamasini bilene,,,,,aygilar...