E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMurdoch yeni bir sayfa açıyor---

Murdoch yeni bir sayfa açıyor

Murdoch yeni bir sayfa açıyor
09 Ağustos 2012 - 20:07 borsagundem.com

News Corp, bundan böyle magazin sektöründe karlı bir grup olmayı hedeflediğini belirtti

Geçtiğimiz yılı İngiltere'de telekulak skandalları ile geçiren, önde gelen komünikasyon şirketi News Corp, 2012’nin ilk yarısını 1.179 milyon dolarlık karla kapattı. Bu rakam, bir sene önceki yıl kaydedilen kâr oranının %56,9 kadar gerisinde. Gerilemenin nedeni olarak gösterilen son 3 çeyrekteki 1.553 milyon dolarlık kayıp ve Avustralya'da düşen reklam gelirlerini canlandırmaya yönelik maliyetler gösteriliyor.
Rupert Murdoch'un sahibi olduğu şirket, 2012 bütçe yılını geçen yılki kazancından 1.04 dolar fazla net kazançla kapattı. Geçen yıl, kar 2.739 milyon dolara çıkmıştı.
The Wall Street Journal ve Fox Televizyonu zincirlerini kontrolünde bulunduran News Corp'un, 33.405 milyon dolarlık eski cirosuna göre %0.9'luk avansla, 33.706 milyon dolarlık iş yaptığı biliniyor.
Geçtiğimiz 3 aydaki rakamlara bağlı olarak, Amerikalı analistler şirketin 1.553 milyon dolar kaybettiğini söylüyor. Kayıp, Nisan ve Temmuz 2011'deki 683 milyon dolarlık kardan daha büyük.
Şirket, Avustralya'daki pazarını yeniden yapılandırma ve değerini güncellemek adına 2.800 milyon dolarlık (vergisiz rakam) harcamalar yapmak durumunda kalmıştı
News Corp bu sene Nisan'dan Haziran'a kadar 8.370 milyon dolarlık (bir önceki dönemden %6.6 oranında daha az) ciro yaparken, mevduatlarını 8.962 milyon dolara yükseltti.
CEO Rupert Murdoch, “Son 12 ayda sergilediğimiz mali performanstan çok memnunuz. Bu performansımız sinematografi ve kablo ağı yapımız öncülüğünde gerçekleşti” şeklinde açıklamada bulundu.
Seyreden olaylar, Murdoch'un, iki farklı şirketinin arasında kalmasına sebep oldu.
News Corp, yazılı basın birimine ve editör koluna son verip magazin sektöründe karlı bir grup olmayı hedeflediğini açıkladı. Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)