E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMutasyon endişeleri küresel çapta satış baskısını artırdı---

Mutasyon endişeleri küresel çapta satış baskısını artırdı

Mutasyon endişeleri küresel çapta satış baskısını artırdı
22 Aralık 2020 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğramış türünün hızlı bir şekilde yayıldığına ilişkin yapılan açıklama salgın kaynaklı endişeleri ön plana çıkardı. Mutasyon endişesi, İngiltere'nin tedbirlerde sıkılaşmaya gitmesi ve bazı ülkelerin İngiltere'ye sınırlarını kapatması küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu.

Haftanın ilk işlem gününde riskli varlıklarda değer kayıpları ön plana çıkarken, konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
16:30 ABD - 2020/3Ç GSYH Önem: Orta
18:00 ABD - Mevcut Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Koronavirüste mutasyon açıklamasının salgın kaynaklı endişeleri artırması ve tedbirlerdeki sıkılaşma yeni haftada Avrupa borsaları öncülüğünde küresel hisse piyasalarında ve özellikle havacılık sektöründe satışların yaşanmasına neden oldu. BIST-100 Endeksi yurt dışındaki satışlar nedeniyle günü %1,70'lik düşüşle 1.384,43 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,67 - 7,68 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,66'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Mutasyon endişelerinin küresel çapta satış baskısını artırmasına paralel BIST-100 Endeksi de aşağı yönlü bir seyir izledi. Geçen hafta başında oluşan boşluğun doldurulacağı seviye olan 1.371 seviyesinin altında 1.368 seviyesini test eden endeks günü 1.384,43 puandan tamamladı. Geri çekilmelerin devamında 1.368 seviyesi ilk önemli destek noktasıdır. 1.371 altındaki kapanışlarda endekste düzeltme hareketlerinin devam edebileceğini ve bu durumda 1.350 ve 1.315 seviyelerinin destek olarak önem kazanacağını değerlendiriyoruz. Tepki alımlarında 1.400 seviyesi ile mart ayından beri devam eden yükselene kanalın üst bandının bulunduğu 1.415 seviyesi önemli direnç noktaları olup, endekste eski zirveler geçilmeden yükselişlere temkinli yaklaşmak yararlı olacaktır.

Hisselerdeki zayıflama denge oluşturuyor

Piyasada pozitif açılış bekleniyor

Hangi hisselerde yabancı payı değişti ?

Günün önemli şirket haberleri 22/12/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)