E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMüthiş mücadelede galip G.Saray---

Müthiş mücadelede galip G.Saray

Müthiş mücadelede galip G.Saray
06 Nisan 2013 - 21:08 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de ev sahibi Galatasaray, Mersin İdman Yurdu'nu 3-1 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Galatasaray cezalı oyuncularının eksikliğinde TT Arena'da ağırladığı Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup etti. Maçın ilk yarısının son dakikalarında ortalık karıştı. Hakemin kararına tepki gösteren Terim, adeta sinir krizi geçirirken, hakem Süleyman Abay tarafından tribüne gönderildi. Maçın ikinci yarısında Terim'in yardımcıları Hasan Şaş ile Ümit Davala farklı pozisyonlarda hakeme itirazdan oyundan atıldı.
Türk Telekom Arena'da oynanan maçı Süleyman Abay'ın yönettiği mücadelede Galatasaray, mücadelenin 3. dakikasında Burhan Eşer'in attığı golle 1-0 yenik duruma düştü. 30. dakikada ise son adam pozisyonunda bulunan Dany rakibini düşürünce kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile sona ererken mücadelenin 44. dakikasında hakeme itiraz eden FatihTerim oyundan atıldı.
İkinci yarıya iki değişiklik ile Sneijder ve Emre Çolak'ı oyundan alan Galatasaray, 60. dakikada Melo'nun penaltı golü ile eşitliği sağladı. Maçın başından sonuna kadar istekli oyunu ile ön plana çıkan Drogba 70. ve 84. dakikada bulduğu gollerle üç puanı takımına getiren isim oldu. 
İkinci yarıda hakeme itiraz ettikleri gerekçesiyle, Terim'in yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala da tribüne gönderildi.
KADROLAR
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Gökhan, Dany, Hakan, Hamit, Melo, Sneijder(Dk. 46 Amrabat), Emre(Dk. 46 Semih Kaya), Drogba, Burak(Dk. 76 Eboue)
MERSİN İY : Bicik, Boum, Murat, Ivan de Souza, Nduka, Culio, Burhan, Tanju, Serkan, Lawal, Nobre(Dk. 67 Can Erdem)
MAÇIN AYRINTILARI
- GOLL Dk. 84: Sol kanattan Hamit'ın ortasına kafayı vuran Drogba maçın skorunu 3-1'e taşıdı...
- GOLL Dk. 70:  Sabri'nin ortasında Drogba ayağı koydu yükselen top kaleye doğru inişe geçti. Kaleci Bicic topu ıskaladı ve kafasına çarpan top filelere gitti... 2-1
- GOLLL Dk. 60: Ceza sahası içerisinde Drogab yerde kaldı. Hakem penaltıyı verirken Melo topu filelere gönderdi.. 1-1
İkinci yarının başında Galatasaray Drogba ile üst üste gol pozisyonları yakaladı ama gole ulaşamadı
Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Mersin İdmanyurdunun üstünlüğü ile sona erdi.
Dk. 30: Maçın hakemi rakibini  düşüren Danny'yi son adam olduğu gerekçesiyle kırmızı kartla oyundan attı...
- GOLLLL Dk. 3: Mersin İdman Yurdu Burhan Eşer'in golüyle öne geçiyor. 0-1
- Hakemin düdüğü ile maç başlıyor..
İlk 11'de 4 değişiklik
Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Galatasaray, hafta içinde UEFA şampiyonlar ligi'nde İspanya'nın Real Madrid takımı ile oynadığı maça göre, ilk 11'de 4 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, sarı kart cezalıları Selçuk İnan ve Albert Riera'nın yerine Emre Çolak ve Hakan Balta'ya forma verdi.
Terim, Real Madrid maçında ilk 11'de görev yapan Emmanuel Eboue ve Semih Kaya'yı yedeğe çekerken, Mersin İdmanyurdu karşısında bu oyuncuların yerine savunmada Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Zan'ı görevlendirdi. Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Dany, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Felipe Melo, Emre Çolak, Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba ilk 11'i ile başladı.
Elmander 62 gün sonra maç kadrosunda
Galatasaray'da geçirdiği sakatlıktan sonra uzun süreli tedavi dönemi geçiren İsveçli futbolcu Johan Elmander, 62 gün sonra 18 kişilik maç kadrosunda bulundu. Teknik direktör Terim'in Mersin İdmanyurdu maçının yedekleri arasına aldığı İsveçli futbolcu, son olarak Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında 2 Şubat'ta deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta forma giymişti. Johan Elmander, sakatlığı nedeniyle takımının Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 10 resmi maçın kadrosunda yer alamadı. Sarı-kırmızılı takımda Johan Elmander, Emmanuel Eboue ve Semih Kaya'nın yanı sıra Eray İşcan, Yekta Kurtuluş, Nordin Amrabat ve Umut Bulut yedekler arasında bulundu.
Oral Yılmaz'a plaket verildi
Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" organizasyonu kapsamında, Mersin İdmanyurdu maçında Galatasaray Voleybol Takımı'nın unutulmaz oyuncularından Oral Yılmaz anıldı. Maç öncesi düzenlenen törende Oral Yılmaz'a plaket verildi. Karşılaşma öncesinde sahanın orta yuvarlağında, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığının sloganı "Bridge Together"ın yazılı olduğu büyük bir pankart açıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)