E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNAE Sao Paulo'nun Türk karasularına girişi yasaklandı---

NAE Sao Paulo'nun Türk karasularına girişi yasaklandı

NAE Sao Paulo'nun Türk karasularına girişi yasaklandı
26 Ağustos 2022 - 18:29 borsagundem.com

‘Ölüm gemisi’ diye nitelenen nükleer uçak gemisi NAE Sao Paulo'nun söküm için Türkiye'ye getirilmesi geniş kesimlerce eleştirilmişti. Tepkilerin ardından bakanlık geri adım atarak, geminin Türkiye'ye girişine izin verilmeyeceğini açıkladı

Bünyesinde barındırdığı asbest miktarı nedeniyle uzmanlar tarafından 'ölüm gemisi' olarak adlandırılan Brezilya'ya ait nükleer uçak gemisi NAE Sao Paulo'nun sökümü için Türkiye'ye getirilmesinden vazgeçildi.

Zehir yüklü geminin İzmir Aliağa'da sökülmesi kararı, siyasi partiler de dahil toplumun birçok kesiminden yoğun tepki görmüştü.

Sao Paoulo’ya ilişkin açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gemi için verilmiş olan şartlı notifikasyon onayının iptal edilmesi kararı verildiğini açıkladı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş27 Ağustos 2022 08:20

    İlla tepki verilmesimi gerekiyordu iptal için...Yatacak yeriniz yok...Yıllarca zehirlediniz topraklarımızı,insanlarımızı üç kuruş uğruna.Arkika ülkesi statüsüne soktunuz memleketi...Tüm bunların hesabını vereceksiniz,siz görmezseniz çoluk cocuğunuz görecek.

  • Halit26 Ağustos 2022 23:21

    Zamanında Ruslar Çine eğlence gemisi yapacaklar yalanı ile uçak gemisini göderdilerdi Çin filosuna gemi oldu Ne alaka deme

  • xyz27 Ağustos 2022 17:23

    Halit gizli trol. Usuldan usuldan işliyor. Yandaş adamlar tersaneye asbestli, nükleer atıklı ve ekonomik ömrü tamamlamış gemiyi söküm için getiriyor. Herşey 250.000 ton hurda demir uĝruna. Bizim gizli yandaş Halit ise hayal satıyor.

  • Mucise Reis ;)27 Ağustos 2022 11:09

    Ahah aklınca bir şifreli abi mesajı :D .. Sen önce gemiyi google arat Fransa sattı, brezilya aldı. 3 ay da bir tamir ediyor yolda kalıyor ve çalışmıyor diye hurdaya ayırdılar. Gitmeyen bozuk gemi...Yaşlı ömrü bitmiş... Bahsettiğin çok başka olay, gemi değişime ve tamire gitmek için gönderildi. Modernize edilecek kabiliyette ömrü vardı. Çin o zaman gariban ve daha güösüzdü. Tamir ettip savaş gemisi yaptı eğlence gemisi olmasın sitedi...  :D Ya araştırın google yazıp. Eskidendi bilgisizlik google yaz. oku, öğren,i sonra yaz.... Bu gemi tamamen çö, modernize, itileştirme, kullanım ömrü bitik, savaş kabiliyeti yok. jilet olacak anca... :D ama kimyasal ve nükleeer atık olduğu için kendi ülkelerinde bunu yapmak ve atıkları yüzlerde yıl saklamak istemiyorlar... Böyle el altından cahil ülkelere satıyorlar. o atıklar dağlarda saklanıyor dev hangarlarda, yüzyıllarca. teknolojı çözüm bulana kadar...

  • Yorum26 Ağustos 2022 22:36

    Bu mallığı bizimkilerden başkasınyapamazdı

  • Kahraman26 Ağustos 2022 20:39

    Aliağalıları tebrik ediyorum, sayenizde 26 Ağustos bizler için çok daha anlamlı bir gün oldu.

  • Mucise Reis : )26 Ağustos 2022 18:51

    Baran ve Ahmet Özbir tamir ettirip deniz kuvvetlerinde kullanacaktı :D ahaha fikirsizlerin fikri işte... Şimdi bu haberi görmeden iha siha oalrak çıkan ilk habere kaçarlar :D kaça kaça abileride pensilvanyaya kaçtı zaten ... Haberler arası Hicret yapıyor sadece :D